Saturday, March 3, 2012


Pernah kita terfikir tak kenapa DAP begitu menentang LYNAS..Jika puak-puak pembangkang kata pembinaan kilang LYNAS hanya mendatangkan mudarat pada rakyat..Dari mana mereka mendapat fakta tersebut?? Bagi EP tak kan kerajaan Malaysia begitu bangang sanggup mengambil risiko untuk membina kilang tersebut jika  ianya mudarat pada rakyat..

Cuba lihat video dibawah ini..kenapa mereka masih tidak boleh menerima hakikat yang kilang LYNAS tidak akan memudaratkan nyawa rakyat walaupun orang yang menjadi pakar rujukan mereka telah menerangkan secara terperinci??



Setelah melihat video diatas..Jelas menunjukkan puak-puak pembangkang ini mempunyai agenda tersembunyi mengapa mereka menentang pembinaan kilang LYNAS. Mereka tak putus-putus melakukan pembohongan menghasut rakyat supaya menentang kerajaan dengan fakta yang tidak betul..Cuba lihat gambar dibawah..Perhimpunan yang mencetuskan kontroversi di Pulau Pinang..



Jelas menunjukkan perhimpunan yang kononnya aman ini hampir 100% didominasi oleh kaum cina dan diketuai oleh DAP..EP bukan nak rasis tetapi inilah hakikatnya..Jika mereka kata mereka ini kerajaan pakatan..mana wakil PKR dan Wakil PAS..Yang hadir hanya Guan Eng dan YB-YB DAP sahaja..



Cuba lihat gambar dibawah..Puak-puak anti-LYNAS melakukan provokasi dengan menunjukkan isyarat lucah kepada pihak yang menentang mereka..Bukankah ini merupakan salah satu punca mengapa ketegangan berlaku semasa perhimpunan haram tersebut..




8 comments:

Anonymous said...

projek Lynas tu bukan kt pahang ke? yg org penang ni sebok2 nape eh? cina lak tu..alamak.kecoh la..klu projek tu kau yg buat, untung poket kau.senyap membisu je. cit!

hangkedee said...

Rata penyokong kuat makan BaBi.Mereka risau nanti Virus Radiasi membunuh babi babi melayu Pas/PKR.

Anonymous said...

kalau kamu tahu di CHINA , kilang seperti ini sudah menjadikan tanah di sekeliling kena radiasi ,musnah manusia , haiwan dan sebagainya.
As a Malaysia Chinese, kita tidak harap ini akan berlaku di Malaysia lagi, sebab kita cinta Malaysia ..

Anonymous said...

eleh...kilang rare earth ada di selangor cina punya..awat tak bising ??? pooodahhh!!!! Chittt!!

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=j--x6_QXnUE

Pada tahun 1982, Puan Lai Kwan bekerja di kilang nadir bumi Mitsubishi di Bukit Merah. Masa itu, beliau sedang mengandung. Filem ini menyaksikan sehari dalam kehidupan Puan Lai Kwan sejak kelahiran anaknya.

Anonymous said...

Nampak gaya. DAP + PKR memang cari pasal. PAS tak boleh sedar lagi ke?

Anonymous said...

yang ameno pi cari kecoh kao nak tunding jari kpd dap. patutlah blogger umno jadi liabiliti kpd parti

Anonymous said...

kurang ajar dah cina cina ni ..

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.