GEMPAR : NIK AZIZ TERINGIN NAK JADI ARTIS....?? CAYALAH...


"Anggap saya artis". Demikian kata-kata Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang mengajak masyarakat terutama yang beragama Islam menganggapnya sebagai artis supaya dakwah disampai lebih mudah difahami.

Menteri Besar Kelantan itu berkata, Islam itu sendiri adalah seni dan penyusunan perkataan di dalam al-Quran itu juga berseni sehingga dapat menarik perhatian tokoh-tokoh ternama.


“Artis sebenarnya perkara baik, iaitu orang yang menggunakan seni. Alangkah seronoknya jika saya juga dianggap sebagai artis. Saya seorang pendakwah, saya juga menggunakan seni iaitu seni pemikiran untuk memperkembangkan ajaran Islam.


“Mengajak orang untuk mendekati Islam terutamanya kepada umat Islam itu sendiri yang mungkin terlupa dengan ajaran agamanya,” katanya pada Sidang Media Selebriti Hari Hiburan Islam (Hai) di kediaman rasminya di sini, semalam.


Beliau turut melahirkan rasa kekecewaannya terhadap segelintir artis yang banyak dikaitkan dengan pakaian yang tidak menutup aurat serta terbabit dengan gejala penyalahgunaan dadah.


“Saya sangat dukacita apabila ‘kurniaan’ artis ini disalahgunakan sehingga dikait dengan banyak perkara maksiat. Hal ini disebabkan dunia diperintah dan dikuasai barat yang menjadikan pengertian artis ini lebih sempit dari sebenarnya.


“Seperi perkataan maksiat di tempat kita yang hanya diertikan sebagai perbuatan zina sedangkan maksud maksiat itu ialah menderhaka kepada Allah termasuk zina, tidak sembahyang, berjudi malah rasuah pun adalah maksiat,” katanya.

**Apa kata Nik Aziz bersara saja daripada menjadi ahli politik..mungkin seleps bersara Nik Aziz mempunyai lebih banyak masa untuk memenuhi keinginannya iaitu menjadi artis...dan EP rasa Nik Aziz mempunyai masa depan yang cerah untuk menjadi seorang artis..boleh jadi macam Akhil Hay..Bolehlah Nik Aziz berdakwah sambil menghiburkan peminat..

Bukan setakat boleh berdakwah pada peminat saja..berdakwah sesama artis pun boleh...boleh selesaikan isu pakaian yang tidak menutup aurat, gejala penyalahgunaan dadah dan maksiat...
GEMPAR : NIK AZIZ TERINGIN NAK JADI ARTIS....?? CAYALAH... GEMPAR : NIK AZIZ TERINGIN NAK JADI ARTIS....?? CAYALAH... Reviewed by Empayar Pemuda on 10:25 AM Rating: 5

3 comments:

 1. Mmg serba boleh Nik Aziz ni.. Semua dia blh buat...

  NURUL IZZAH TABUR FITNAH DI BUKIT GASING? Baca di sini!!

  http://apakecoh2.blogspot.com/

  ReplyDelete
 2. ...rupa2nya Nik Aziz sangat cemburukan Bob Lokman, Kuman dan Ust Azhar yg pandai main gitar sambil berceramah atas pentas. Jadi dia juga nak orang anggap dia sebagai artis. Elok juga Nik Aziz main tamla sambil beri kuliah pagi Jumaat di Dataran Ilmu, Kota Bharu, baru nampak hebat macam artis..heheheheheh

  ReplyDelete
 3. selama ni pun dia byk main wayang, hidup dalam kepura puraan

  ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.