Tuesday, March 27, 2012

2 foto di bawah pasti akan menimbulkan seribu satu persoalan di dalam politik Pulau Pinang.Foto-foto itu menunjukkan Salleh Man, ADUN Permatang Pasir yang juga merupakan satu-satunya pemimpin PAS yang menang kerusi Dewan Undangan Negeri kelihatan bersama pemimpin-pemimpin UMNO Permatang Pauh.

Semasa pilihanraya kecil Permatang Pasir, Anwar Ibrahim pernah berjanji kepada penduduk setempat bahawa Salleh Man akan dilantik menjadi YDP Majlis Agama Islam Pulau Pinang.

Tetapi seperti biasa, Anwar Ibrahim telah membohongi rakyat Permatang Pasir dan Salleh Man tidak dilantik sebagai YDP MAIPP.

Malah, Lim Guan Eng DAP tidak memberi ruang sedikit pun kepada Salleh Man di dalam Exco kerajaan DAP Pulau Pinang padahal pakatan haram pembangkang sering melaung-laungkan solidariti sesama mereka.

Konsep seolah-olah tidak memperdulikan kawan yang ditunjukkan oleh Guan Eng DAP merangkap kroni tegar Kit Siang itu jauh berbeza dengan persefahaman yang ditunjukkan oleh kerajaan BN sebelum beliau.

0 comments:

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.