MEMALUKAN!! RAHSIA BESAR ANWAR SEMASA DI TANAH ARAB TERBONGKAR....?/


Ramai juga rakan-rakan aktivis lama reformasi yang mengikut kunjungan DSAI ke kawasan Pekan kelmarin. Bukan sangat nak sokong Anwar; tetapi nak tengok persediaan UMNO Pekan untuk mempertahan kawasan daripada kemasukan Anwar.
Anwar pun bijak. Dia tinggal Mercedez kat stesen minyak; lepas tu naik kapchai sama-sama dengan budak muda masuk ke FELDA. Orang pun tak berapa perasan. Tiba-tiba Anwar dah sampai.
Bukan main juga orang FELDA puji Anwar. Jiwa rakyat. Sanggup bersusah dengan rakyat. Sanggup naik motor masuk ke FELDA. Dia orang seronok.
Tapi, di kalangan aktivis reformasi perasan – Anwar tak macam biasa. Fikiran Anwar nampak celaru. Habis semua gambar, buku yang Anwar tunjuk konon dia masih diterima sebagai pemimpin Islam di dunia Arab.
Kita kena sama-sama baca tulisan Zabidi Yusoff dalam Malaysiakini:-
Oleh Zabidi Yusoff
Semasa saya menulis ini, Datuk Seri Anwar dan isteri sedang menjadi tetamu kepada dua pemimpin Islam tersohor di dunia, Sheikh Yusuf Al-Qardawi dan juga Khalid Mish’al di Doha, Qatar.
Sheikh Yusuf adalah ulamak terkemuka dan juga ulamak buat Ihwanul Muslimin. Khalid Mish’al pula adalah pejuang dan pemimpin Hamas, organisasi yang memerintah Gaza dan dilabel kontroversi kerana dicop organisasi teroris olih Amerika dan Israel.
Tetapi, dengan taktik yang baru, di mana Khalid telah mula berlembut dengan bersetuju akan ‘resolusi 2 negara’ (2 state solution), maka kebarangkali usaha untuk mendapatkan keamanan di rantau itu adalah amat besar.
Dalam tempoh seminggu sahaja, Anwar telah pun menemui pemimpin-pemimpin dunia Islam dalam rangka mengiratkan persaudaraan seperti Perdana Menter Recep Tayyip Erdogan dan kabinet beliau, Ketua Bank Pembangunan Islam, Dr Ahmad Muhammad Ali, pendokong tegar Palestin, Sheikh Abdul Qadir,warga negara Saudi, Imam Masjid di Mekah, pemimpin masyarakat Islam setempat, Sheikh Kabbali, A Gafur Amin, Dr Umar Jamjum dari Universiti King Abdul Aziz, Dr Abdul Hamid Sulayman, Ulamak Sheikh Ahmad Muhammad Alawi Maliki, dan juga Secretary General OIC, Ekmeleddin Ihsanoglu.
Kita minta Zabidi perjelaskan, bahawa Syeikh Yusof al-Qaradawi pada hakikatnya TIDAK MAHU berjumpa Anwar; tetapi Anwar terpaksa menggunakan cara yang lebih memalukan dalam mendapatkan masa Syeikh Yusof.
Menurut seorang rakan di dalam PKR; Anwar terpaksa ‘menangis, merayu dan memujuk’ sebelum mampu bertemu dengan ulama’ besar itu. Yusof Qaradawi katanya TIDAK MAHU berjumpa Anwar kerana statement-nya menyokong Israel.
Apakah benar kenyataan itu? Boleh kita minta Zabidi Yusoff berikan cerita sebenar…GA 
MEMALUKAN!! RAHSIA BESAR ANWAR SEMASA DI TANAH ARAB TERBONGKAR....?/ MEMALUKAN!! RAHSIA BESAR ANWAR SEMASA DI TANAH ARAB TERBONGKAR....?/ Reviewed by Empayar Pemuda on 12:57 PM Rating: 5

7 comments:

 1. hidung tak mancung pipi tersorong2...

  sampai menangis anjing zionis ni punya nak jumpa ulama tersohor...

  yg izzah plak kalau bercakap mcm ulama tu kenal rapat sangat dgn bapa dia yg merupakan anugerah ad dajjal...

  pejuang hamas...

  ReplyDelete
 2. Komen blogger2 umno semakin meracau, merapu & mencarut... CEREKA YG TAK BOLEH DIPERCAYAI langsung!.. Begitu juga dengan BUDAYA POLITIK BIADAP, SAMSENG & GANAS dengan mengganggu, kepong & merosak harta benda orang di majlis2 ceramah rakyat....

  KEBONGKAKAN UMNO semakin menggila......... UMNO DAH HAMPIR DENGAN AJAL KE? kahkahkah.......................

  bye2 umno/bn......

  ReplyDelete
 3. Puak2 PKR ni masih tak mau menerima hakikat yg ketua pejuang dia dah tak diterima oleh rakyat marhaen di negara ini tetapi masih terhegeh2 dengan menggambarkan kehebatan melalui rekayasa blogger2 pakatan yg berunsur penipuan, manipulasi, perbesaran atau penutupan isu sebenar. Taksub dgn pemimpin yg rosak akhlak seperti Anwar Ibarahim ini akan menjerumus keseluruhan parti PKR ke dalam kolam kehancuran sedikit masa lagi. PKR yg sebenarnya akan berkubur. Kita lihat.

  ReplyDelete
 4. Minta penjelasan:
  Gambar diatas menunjuk dsai di tanah suci? Bila dia ke makkah? Baru2 ni ke? Tapi kat press conference selepas di balik dari Doha jumpa Sheikh, tak pula kelihatan botak.

  ReplyDelete
 5. kuburkan umno bn dan para perkakas nya di pru 13

  ReplyDelete
 6. anom 1:07 am, gambar anu tu palsu, gambar sebenar ialah gambar saiful.. pihak pkr buat super impose.. hehehehe... tak beraninya jijak kaki keMekah tu....

  ReplyDelete
 7. muka mmg xde NUR die nie..

  ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.