HOT : WAYANG PAKATAN TELAH BERMULA..MACAM HARAM??


Pelik kan..yang puak puak Islam dalam pakatan haram sibuk mempertahankan Anwar kerana membela dan menjaga keselamatan Israel..tetapi puak puak cina komunis pula sibuk nak pertahankan rakyat palestin..bayangkan komunis nak bela nasib palestin..punah..

Selepas dibidas oleh orang ramai termasuk sekutunya, Pas kerana menyokong negara Israel, Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini menerima satu lagi tamparan apabila sekutu rapatnya, DAP juga tidak sealiran dengan pandangannya.

Setiausaha Publisiti DAP, Tony Pua menegaskan parti itu juga mengutuk sekeras-kerasnya tindakan Israel terhadap rakyat Palestin serta tetap dengan pendiriannya tidak menyokong negara itu dan mengiktirafkan kewujudannya.

Beliau berkata, tindakan Amerika Syarikat menyokong Israel tanpa menilai sama ada perkara itu betul atau sebaliknya adalah sesuatu yang terkutuk.

"Kita menyokong sepenuhnya agar rakyat Palestin mendirikan sebuah negara yang bebas dari Israel dan diiktiraf oleh semua negara di seluruh dunia," katanya kepada pemberita selepas menyempurnakan majlis pembukaan rasmi cawangan pertama restoran Penang One di sini hari ini.

Baru-baru ini, Anwar dalam The Wall Street Journal (WSJ) menyatakan sokongannya terhadap usaha memastikan keselamatan negara Israel.

Tony Pua juga berharap agar dunia mengambil pendirian untuk menyokong Palestin supaya membentuk sebuah negara bebas.
HOT : WAYANG PAKATAN TELAH BERMULA..MACAM HARAM?? HOT : WAYANG PAKATAN TELAH BERMULA..MACAM HARAM?? Reviewed by Empayar Pemuda on 12:49 AM Rating: 5

4 comments:

 1. DAP MENCARI UNDI MELAYU YG BANGANG...

  HEHEHE....

  JGN RISAU LA DAP...

  BANYAK MELAYU BANGANG YG AKAN ANGKAT BENDERA KORANG TAPI TAKKAN CUKUP BANYAK UNTUK MENIDAKKAN KEKUATAN UMNO...

  PEJUANG HAMAS...

  ReplyDelete
 2. Taktik kononnya Itu pendirian nuar sorang... nanti dia spinlah cerita tuh .. kallau nuar sorang gang gang lain tak setuju sokongan tuh tak jalan jugak... budok tahun 1 pun boleh baca taktik nih.... nak sejukkan isu.. Hidup Islam.... Hidup UMNO..

  ReplyDelete
 3. Sudah jadi mcm wayang tongkoi.. sorang lari sana.. sorang lari sini.. tp masih atas stage yg sama.. cam haram puak2 nih..

  zoRRo...

  ReplyDelete
 4. KALAU IKUT STATEMENT TONY PUA DIA MENYETUJUI TWO STATE SOLUTION SEBAGAI CADANGAN NWAR BERAHI, MAKNANYA DAP BERSAMA NWAR, KALAU KIRA UNDI GENG ULAMAK NI KALAH, MAKANYA MALAYSIA DIBAWAH PIMPINAN TUAN HAJI NWAR BERAHI AKAN MENGIKTIRAF NEGARA ISRAEL DAN MENERIMA NEGARA PLASTINE DAN AKAN TERJALINLAH HUBUNGAN DIPLOMATIK YANG HARMONI ANTARA MALAYSIA, ISRAEL DAN PALISTINE DI MANA DAP DAN PKR BERKIBLATKAN ISRAEL DAN APA-APA TUNTUTAN PALISTINE AKAN DISUARAKAN MELALUI PAS, ITU PUN KALAU PAS BERANI. TAPI AKU DOK TENGOK DALAM BANYAK HAL PAS ANGGUK SAJA ....

  ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.