Sunday, February 19, 2012


Pelik kan..yang puak puak Islam dalam pakatan haram sibuk mempertahankan Anwar kerana membela dan menjaga keselamatan Israel..tetapi puak puak cina komunis pula sibuk nak pertahankan rakyat palestin..bayangkan komunis nak bela nasib palestin..punah..

Selepas dibidas oleh orang ramai termasuk sekutunya, Pas kerana menyokong negara Israel, Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini menerima satu lagi tamparan apabila sekutu rapatnya, DAP juga tidak sealiran dengan pandangannya.

Setiausaha Publisiti DAP, Tony Pua menegaskan parti itu juga mengutuk sekeras-kerasnya tindakan Israel terhadap rakyat Palestin serta tetap dengan pendiriannya tidak menyokong negara itu dan mengiktirafkan kewujudannya.

Beliau berkata, tindakan Amerika Syarikat menyokong Israel tanpa menilai sama ada perkara itu betul atau sebaliknya adalah sesuatu yang terkutuk.

"Kita menyokong sepenuhnya agar rakyat Palestin mendirikan sebuah negara yang bebas dari Israel dan diiktiraf oleh semua negara di seluruh dunia," katanya kepada pemberita selepas menyempurnakan majlis pembukaan rasmi cawangan pertama restoran Penang One di sini hari ini.

Baru-baru ini, Anwar dalam The Wall Street Journal (WSJ) menyatakan sokongannya terhadap usaha memastikan keselamatan negara Israel.

Tony Pua juga berharap agar dunia mengambil pendirian untuk menyokong Palestin supaya membentuk sebuah negara bebas.

4 comments:

Anonymous said...

DAP MENCARI UNDI MELAYU YG BANGANG...

HEHEHE....

JGN RISAU LA DAP...

BANYAK MELAYU BANGANG YG AKAN ANGKAT BENDERA KORANG TAPI TAKKAN CUKUP BANYAK UNTUK MENIDAKKAN KEKUATAN UMNO...

PEJUANG HAMAS...

Anonymous said...

Taktik kononnya Itu pendirian nuar sorang... nanti dia spinlah cerita tuh .. kallau nuar sorang gang gang lain tak setuju sokongan tuh tak jalan jugak... budok tahun 1 pun boleh baca taktik nih.... nak sejukkan isu.. Hidup Islam.... Hidup UMNO..

Anonymous said...

Sudah jadi mcm wayang tongkoi.. sorang lari sana.. sorang lari sini.. tp masih atas stage yg sama.. cam haram puak2 nih..

zoRRo...

Anonymous said...

KALAU IKUT STATEMENT TONY PUA DIA MENYETUJUI TWO STATE SOLUTION SEBAGAI CADANGAN NWAR BERAHI, MAKNANYA DAP BERSAMA NWAR, KALAU KIRA UNDI GENG ULAMAK NI KALAH, MAKANYA MALAYSIA DIBAWAH PIMPINAN TUAN HAJI NWAR BERAHI AKAN MENGIKTIRAF NEGARA ISRAEL DAN MENERIMA NEGARA PLASTINE DAN AKAN TERJALINLAH HUBUNGAN DIPLOMATIK YANG HARMONI ANTARA MALAYSIA, ISRAEL DAN PALISTINE DI MANA DAP DAN PKR BERKIBLATKAN ISRAEL DAN APA-APA TUNTUTAN PALISTINE AKAN DISUARAKAN MELALUI PAS, ITU PUN KALAU PAS BERANI. TAPI AKU DOK TENGOK DALAM BANYAK HAL PAS ANGGUK SAJA ....

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.