Friday, February 3, 2012
Landskap politik di negara ini bakal berubah dengan penyatuan seluruh orang Melayu sekali gus membentuk 'tsunami' baru yang akan meragut keangkuhan DAP, Parti Keadilan Rakyat (PKR) serta parasit dalam Pas.

Bekas Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr. Hasan Ali berkata, penilaian tersebut dibuat berdasarkan sambutan luar biasa yang diterima sepanjang penganjuran jelajah beliau ke seluruh negara selepas dipecat daripada Pas pada 8 Januari lalu.

Kata beliau, sokongan terhadap perjuangan Islam, Melayu dan raja (IMR) diyakini akan terus bertambah dan menjadi titik permulaan kepada perpaduan umat Islam di negara ini.

''Dengan 'tsunami' itulah ia akan meragut keangkuhan DAP, Parti Keadilan Rakyat (PKR) serta parasit di dalam Pas," katanya ketika berucap pada forum bertajuk Bermulalah Ummah: Siri Jelajah Datuk Dr. Hasan Ali di Jalan Kebun di sini malam tadi.

Hadir sama bekas Ketua Penerangan Pas Selangor, Hasan Basri Mohd.

Hasan berkata, beliau akan terus memastikan isu IMR di negara ini terpelihara meskipun terpaksa berhadapan dengan pelbagai ancaman.

''Walaupun British menjajah kita, pernah mentadbir kita tetapi dengan kebijaksanaan pemimpin kita terdahulu, mereka bersetuju untuk meletakkan Islam di kedudukan tertinggi iaitu sebagai agama Persekutuan seperti yang termaktub dalam perlembagaan negara.

''Justeru, kita perlu pastikan Islam akan terus kekal sebagai agama Persekutuan di negara ini selain memastikan hak istimewa Melayu terpelihara kerana Perlembagaan Persekutuan memperuntukkan Melayu itu sebagai Islam dan Islam itu adalah Melayu," jelasnya.

Sementara itu, Hasan Basri berkata, penganut agama lain di negara ini tidak perlu bimbang dengan ceramah siri jelajah tersebut kerana ia semata-mata bagi memperjuangkan hak umat Islam.

''Perhimpunan ini hanya mahu memelihara hak umat Islam dan tidak menghalang hak penganut agama lain untuk beragama," katanya.

12 comments:

Anonymous said...

kah...kah...vavi pandai nyanyi...kelakarrrrrr..teruskan bro..

Anonymous said...

asal bukan anwar ibrahim

Anonymous said...

Babi aircon x ade ke?

Anonymous said...

apa yang vavi? apa yang babi aircon ?..kau org pekak tolol bahlulul ke!

dap-langkah mayat negara islam
mca-ikut telunjuk sokong umno

sapa dalam BN..sapa dalam PR? so..hang pa org agama apa?! pikir islam, melayu dah la...UNDI UNDI BN demi anak cucu sedara mara seagama kome.

Anonymous said...

AKAN DATANG DIAKHIR ZAMAN NANTI KAUM YG BERMUKA MERAH SEBAB MAKAN BABI TERLAMPAU BANYAK,BIJI MATA YG BULAT MERAH SEBAB BANYAK MINUM BEER DAN HIDUNG YG PESEK OR PENYET YG AKAN DI MUSNAHKAN OLEH MUJAHIDDIN ISLAM...
PAS BUKAN MUJAHIDDIN TAPI HAMPAS...

MASA KEGEMILANGAN ISLAM AKAN BERADA DIATAS KEMBALI...

ANON 104,
AKU SOKONG SEMANGAT KO...

PEJUANG HAMAS...

remely said...

aduhhhhh...panas OTAK HAMpas2 bila tengok video tuuuu...bleh bunoh diri klau tengok banyak kali...kah...kah..

Anonymous said...

yg buat video ni memang manusia kurang ajar!!!

Anonymous said...

hahaha... cempoi punya video... layannn... erk..

pukimaq said...

Liwat je paling best.Parasit tak best.

Pakcu Rantau Panjang said...

Maaflah Pakcu mencelah sikit. Rasa-rasanya serangan peribadi dalam bentuk sebegini tak seharusnya datang dari orang Melayu Islam yang mempunyai nilai dan akhlak yang tinggi. Biar pun kita berlainan ideaolgi dalam parti itu hak masing-masing tapi untuk melakar wajah sejijik itu rasanya kita perlu berfikir panjang .....maaf Pakcu bukan membela siapa-siapa tapi sekadar rasa terpanggil untuk kongsi bersama pandangan biar pun pada waktu lalu pernah pihak pembangkang melakar wajah Firaun pada bekas PM kita tapi untuk membalas keburukan dengan keburukkan adalah sesuatu yang perlu dihindari.......sekiali lagi maaf Pakcu pohon jika pandangan cetek Pakcu kurang disenangi...walahualam

Anonymous said...

yg buat video ni mesti di ambil tindakan, video2nya yg lain pon memang menyakitkan hati!!! aku harap khalid samad cari org ni dan saman kaw2...

salembachek said...

puak2 pakatan xleh tahan ngan video2 fairuz...aku tabik spring ngan si fairuz ni sebab konsisten terus menerus buat video2 yg bukan takat hiburan semata2, tapi penuh dng sindiran tajam!!! Jangan persoalkan kenapa dia buat begitu?...mesti dia ada sebab2 tersendiri...

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.