Saturday, February 11, 2012


Polis pada Sabtu memberi amaran kepada pihak-pihak yang tidak berkaitan dengan kejadian pergaduhan di restoran KFC I-City, Shah Alam Isnin lepas supaya tidak campur tangan.

Timbalan Ketua Polis Negara Datuk Seri Khalid Abu Bakar berkata isu itu hanya membabitkan pelanggan dan syarikat restoran berkenaan.

"Pihak-pihak yang tidak terlibat dalam insiden itu tidak harus masuk campur atau cuba memanaskan keadaan dengan menghasut," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Karnival Rakan Cop Remaja anjuran Polis Pulau Pinang di Padang Kota di sini,Sabtu.

Sebelum ini, akhbar tempatan melaporkan kejadian pergaduhan membabitkan seorang pelanggan dan pekerja restoran berkenaan disebabkan ketiadaan bekalan ayam goreng, namun ada yang mendakwa pergaduhan itu berlaku akibat timbulnya elemen perkauman.

Khalid berpendapat perkara itu boleh diselesaikan secara rundingan tanpa campur tangan pihak-pihak yang tidak berkenaan. Beliau berkata Badan Bukan Kerajaan (NGO) dan parti-parti politik tidak harus campur tangan dalam hal ini supaya isu itu dapat diselesai dengan aman.

**EP TAK PAHAM KENAPA DAP PERLU MASUK CAMPUR DALAM INSIDEN KECIL SEPERTI INI? MEMPOLITIKKAN ISU PERGADUHAN MENJADI ISU PERKAUMAN..BELA ORANG CINA DAN SALAHKAN ORANG MELAYU TANPA MEMBUAT SIASATAN? YANG PAS PUN BODOH..TURUT JE KEHENDAK DAP DENGAN MEMBELA BUDAK CINA TANPA MENDAPAT PENJELESAN KENAPA PEKERJA PEKERJA KFC ITU MENGAMUK??

4 comments:

undsiege said...

Salam tuan blog.

Saya sedang berusaha untuk kumpulkan semua blogger BN dalam satu blog khas untuk rujukan semua. Penyatuan akan dapat membantu kita membuat ulasan yang lebih padu selain dari mendapatkan maklumat terkini. Blog/laman tuan telah disenaraikan. Sila beri pandangan tuan.

Bagi mana-mana tuan blog yang belum dihubungi, dipersilakan singgah, sekiranya blog/web tuan tidak tersenarai harap tinggalkan alamat url anda dalam ruangan "comment" untuk disenaraikan dalam daftar Pejuang Siber ini, terima kasih

http://malaywebarmy.blogspot.com/

Anonymous said...

si gampang katsebelah cina botak tu tengah pertahankan la tu memang betul2 haramjadah

ennysufiana said...

omg..what a hot news!!

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.