Wednesday, February 1, 2012

 
Berdesing telinga apabila membaca artikel daripada Malaysia Chronicle yang bertajuk "Jangan Kurang Ajar, Where Is Guan Eng's Picture : Police Must Be More Professional". Dengan nada marah dan mengugut, penulis artikel berkenaan mempertikaikan kenapa gambar Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng tidak digantung disebelah gambar Yang Dipertuan Agung. 

Haiya! Itu gambar pun mahu bising ka apek? Sampai lu mahu gertak sama PDRM "Jangan Kurang Ajar". Lu sapa lah apek mahu paksa sama orang? Lu mahu gambar ka. Wa boleh kasi lebih dari gambar. Apa kata lu suggest sama itu YB Danny ma, itu EXCO Perlancongan Pulau Pinang, satu tugu Lim Guan Eng untuk  lu letak di semua balai polis Pulau Pinang.

Haiya! Ini tugu manyak ong ooo. Lu talak percaya ka? Kelajaan Negeli juga boleh iktiraf ini tugu sebagai produk walisan dan dimasukkan nama tugu berkenaan sebagai salah satu walisan Pulau Pinang di UNESCO yang tidak boleh diluntuhkan. Lu faham aaaa apek? Lu olang tak perlu susah-susah mahu fikir ma. Wa sudah bayangkan bagai mana itu tugu ma.seterusnya..


2 comments:

Padiyappa said...

apa susah... gantung gambar pas tu kasi kalung bunga sama itu gambar... bakar colok 2 3 btg... bubuh dlm cawan... letak bwh gambar... settle.. lge mesti puas ati nyer...

Anonymous said...

kah kah kah kah... org dah tak suka apsal nak kena paksa paksa ni? benda wajib ka gantung tu? apa yg dok meroyan sampai marah ni.. tak reti malu ka? kah kah kah kah..


Aryan Brotherhood

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.