HOT : MUFTI PERLIS SINDIR NIK AZIZ DAN PAS TAK INGAT PUNYA??.. MALU JADI AHLI PAS...


EP rasa seluruh rakyat Malaysia termasuk sebahagian ahli PAS nampak akan perkara ini..tapi entah kenapa pemimpin-pemimpin PAS masih terhegeh-hegeh nak menyondol DAP..mungkin kerana kuasa yang dijanjikan kot..
Tapi kalau nak kata kuasa yang dijanjikan pun tak logik..sebabnya sejak PAS memulakan persahabatan dengan DAP, PAS asyik kena kuda dan dipermainkan..Dasar-dasar Islam perjuangan PAS sebelum ini pun telah digadaikan demi menjaga persahabatannya dengan DAP..

Ada tak DAP ubah dasar mereka untuk menjaga hati PAS seperti yang PAS buat..Jadi memang kena la Tag Line DAP yang baru ni..."JOM UBAH"..ubah siapa??..ubah siapa lagi kalau bukan PAS....
Mufti Perlis, Dr. Juanda Jaya memberi amaran kepada Pengerusi DAP, Karpal Singh agar tidak mempertikaikan syariat Islam berhubung sambutan Hari Kekasih.

Beliau menegaskan, Karpal bukan ulama Islam dan sama sekali tidak boleh mempertikaikan syariat yang dilaksanakan oleh Islam. 

Beliau turut menggesa pihak- pihak yang bersahabat dengan Karpal terutama Pas supaya menilai kembali persahabatan dan ‘kemesraan’ yang terjalin antara mereka.

‘‘Dahulu mereka (Pas) kata Karpal telah berubah dan mulai memahami Islam namun kita lihat hari ini dia semakin keras terhadap Islam.’’ 

‘‘Kenapa dia hendak mengajar orang Islam bagaimana hendak melaksanakan syariat Islam. Dia mungkin hebat dalam undang-undang tetapi dia bukan ulama Islam,’’ katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Beliau mengulas kenyataan Karpal yang tidak bersetuju dengan pendirian Pas menentang sambutan Hari Kekasih.

Karpal berkata, pendirian tersebut bertentangan dengan hak asasi dan prinsip kebebasan yang diamalkan oleh negara demokrasi seperti Malaysia.

Sementara itu, Juanda turut mempertikaikan sikap sesetengah pihak dalam Pas yang tunduk terhadap Karpal dalam isu-isu yang membabitkan Islam.

‘‘Sampai bila hendak tunduk sahaja dengan nasihat agama daripada Karpal,’’ katanya.
HOT : MUFTI PERLIS SINDIR NIK AZIZ DAN PAS TAK INGAT PUNYA??.. MALU JADI AHLI PAS... HOT : MUFTI PERLIS SINDIR NIK AZIZ DAN PAS TAK INGAT PUNYA??.. MALU JADI AHLI PAS... Reviewed by Empayar Pemuda on 8:28 AM Rating: 5

5 comments:

 1. Penyokong dan pengundi PAS lu pikirlah sendiri. Buka sikit mata tu jangan asyik nampak bolan saja.

  ReplyDelete
 2. NIk Aziz ni sebenarnya dah gila babi...dia hina mualidurrasul sebab dituduhnya meniru orang kristian tetapi yang paling pelik dia sokong pula hari kekasih yang terang2 sambutan orang kristian yang memperingati kematian paderi valentine. Inilah yag dikatakan bala Allah ke atas ulamak2 yg kafir dan sesat!! Dulu ulamak celaka inilah yg meniru stail paderi kristian yg mengampunkan pengikut2nya dan memberi syurga kpd mereka. si celaka ini jugalah yg menyekutukan Allah dengan berhala di kuil dan tokong.
  Kalau dia seorang yg beriman, dia wajib cinta dan kasihkan rasulullah melebihi dirinya sendiri.. kita sambut maulidurrasul bukan semasa dia kecil tetapi kita sambut hari lahirnya seorang insan yg dicintai iaitu rasul kita sendiri.. inilah perangai sebenar seekor syaitan yang bercita2 menjadi rasul selepas muhammad s.a.w

  ReplyDelete
 3. Inilah bala Allah bila seseorang menjadikan politik sebagai tuhannya..menjadikan parti politik sebagai agamanya..menjadikan syaitan dan hawa nafsu sebagai sahabatnya..dan melantik diri sendiri sebagai rasul

  ReplyDelete
 4. kalau dah bodoh tu bodoh juga si karpal nih nak tunjuk pandai apa tentang Islam lagi satu hal negara ddemokrasi memang la bebas tapi perlu pada batasan agama karpal nih serupa tak ada agama la dia tau bebas sampai perut buncit macam dia tu

  ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.