HOT : LAGI RAHSIA ANWAR DIBONGKAR TUN M??


Dakwaan kononnya Malaysia juga mempunyai hubungan dengan Israel adalah satu taktik yang dilihat cuba menyelamatkan imej Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Malah, kata bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad, tidak mustahil dakwaan itu dikeluarkan oleh Israel sendiri sebagai sokongan kepada Anwar yang kini dikecam banyak pihak ekoran kenyataan beliau menyokong rejim Zionis itu baru-baru ini.

''Saya melihat pendedahan statistik mengenai perniagaan antara Malaysia dan Israel itu adalah usaha pihak-pihak tertentu untuk menyokong Anwar. Malah, tidak mustahil ia dilakukan oleh rakan-rakan Anwar di negara itu sendiri kerana beliau sememangnya 'kawan baik' Israel.

''Tetapi pada hakikatnya, kita tidak mempunyai hubungan diplomatik dengan Israel," kata beliau kepada pemberita selepas sesi bertemu dengan pelajar dan kakitangan Universiti Perdana di Serdang, dekat sini, hari ini.

Dr. Mahathir berkata demikian sebagai reaksi kepada desakan pelbagai pihak termasuk Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Nik Mat yang meminta Anwar membuat kenyataan terbuka sama ada mahu menarik balik sokongan terhadap Israel atau menyaman The Wall Street Journal (WSJ) yang mengeluarkan kenyataan beliau itu.

Bagaimanapun beberapa blog propembangkang yang dilihat cuba menyelamatkan imej Anwar mendakwa, terdapat bukti bahawa dua syarikat di Johor berdagang minyak kelapa sawit dengan rakan perniagaan mereka dari Israel.

Menurut Dr. Mahathir, kenyataan Anwar yang menyokong Israel itu menunjukkan bahawa beliau adalah individu yang tidak boleh dipercayai.

Tambah beliau, Anwar juga merupakan individu yang boleh menjelma menjadi pelbagai 'jenis' manusia serta tiada pegangan tetap mengenai apa sahaja.

''Kalau dengan orang Cina, dia (Anwar) jadi orang Cina, kalau dengan orang Melayu, dia jadi orang Melayu, kalau dengan orang Islam, dia jadi ulama.

''Bila dengan Israel, dia menyokong Israel," katanya.

Ketika ditanya mengenai dakwaan bahawa Malaysia menghentikan penghantaran minyak masak ke Iran tetapi tidak ke Israel, Dr. Mahathir berkata, perkara itu perlu disahkan kebenarannya oleh kerajaan.

Begitupun kata beliau, apa yang perlu difahami ketika ini juga adalah hakikat bahawa kerajaan menerima tekanan yang cukup kuat daripada kuasa besar dunia terutamanya Amerika Syarikat (AS) dalam beberapa perkara.

''Jika kita tidak ikut, banyak halangan dan ugutan yang akan dikenakan seperti menghalang bank-bank negara itu menjalankan perniagaan di sini.

''Kita sebenarnya tidak bebas walaupun kita sudah merdeka," katanya. UM
HOT : LAGI RAHSIA ANWAR DIBONGKAR TUN M?? HOT : LAGI RAHSIA ANWAR DIBONGKAR TUN M?? Reviewed by Empayar Pemuda on 9:30 AM Rating: 5

5 comments:

 1. anuar al juburi ni memang pandai putar belit dia sanggup buat apa saja asalkan dapat jadi pm.kalau dah gila kuasa org cakaplah apa pun semuanya dia yg betul...suatu hari kau akan dilaknat allah dengan apa yg kau buat tu anuar aljuburi..........

  ReplyDelete
 2. Setuju dengan pendapat Tun pada ayat terakhir itu.saya pulak berpendapat kita tak pernah merdeka pun dalam banyak perkara/

  ReplyDelete
 3. Anuwar akan dimakan sumpah rakyat Malaysia setelah doa pecah perut tak menjadi.

  ReplyDelete
 4. Anuar cuba alih prhatian utk selindung hubungan baik dia dgn Israel!!

  NURUL IZZAH CUBA SABOTAJ PENDUDUK BANGSAR!! Baca di sini!!

  http://apakecoh2.blogspot.com/

  ReplyDelete
 5. "anuar al juburi ni memang pandai putar belit dia sanggup buat apa saja asalkan dapat jadi pm.kalau dah gila kuasa org cakaplah apa pun semuanya dia yg betul...suatu hari kau akan dilaknat allah dengan apa yg kau buat tu anuar aljuburi........"

  kalau anuar tu gila kuasa, sapa yang nak lantik anwar jadi pm? rakyat yang akan pilih. hang sakit hati pa?

  ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.