Tuesday, February 14, 2012


Selepas Anwar Ibrahim terlepas daripada kes liwat Saiful Bukhari, beliau menjadi seorang ahli politik yang kurang cerdik. Beliau dibelenggu lebih banyak isu kontroversi yang memakan diri sendiri.

Isu 'menyokong keselamatan negara Israel' melalui satu konflik terbaru apabila parti PAS secara rasminya mempertikaikan kenyataan Anwar Ibrahim yang disiarkan di dalam Wall Street Journal. 

Ramai yang tahu bahawa kenyataan kontroversi Anwar Ibrahim telah mencemarkan imej belliau dan juga rakan-rakan politik yang lain terutamanya parti PAS. Walau apa pun cara Anwar memutarbelitkan isu, ianya tidak akan dapat menyelamatkan imej beliau. 

Sila baca di sini : KLIK SINI

Yang menambahburukkan keadaan, Anwar Ibrahim sekali lagi membuat pengakuan terbuka yang pasti memeranjatkan kita semua! 

Seperti yang MiM janjikan di artikel sebelum ini, di sini MiM dedahkan satu lagi kenyataan songsang Anwar Ibrahim. Ianya disiarkan di dalam majalah Tempo keluaran terbaru. 

Seperti yang MiM nyatakan sebelum ini, majalah Tempo telah memilih gambar-gambar Anwar yang hodoh. Ianya sungguh menghairankan memandangkan artikel khas tersebut menceritakan yang baik-baik sahaja tentang Anwar Ibrahim.


Artikel itu menceritakan liputan Tempo yang mengikuti seharian program Anwar Ibrahim di Bandung, Indonesia. Daripada Hotel Panghegar, Bandung ke Kampus Insitut Teknologi Bandung hingga pertemuan dengan rakan-rakan yang masih tidak sedar diri dengan Anwar yang sebenarnya.

Tetapi Tempo telah mengesahkan satu sifat Anwar Ibrahim iaitu beliau menyokong homoseksualiti!

Di bawah adalah kenyataan beliau :


'Homoseksual tak perlu dihukum oleh negara?' 'Kecuali dia pamerkan di tempet publik?'

Anda pasti terkejut dengan pandangan seorang pemimpin yang beragama Islam yang kononnya rapat dengan Sheikh Al-Qardawi tetapi tidak kisah dengan homoseksual!

Sejak bila pula homoseksual tidak perlu dihuikum walau pun tidak ditempat publik?

Aktiviti songsang seperti ini dibolehkan jika anda lakukannya di dalam rumah tapi pastikan publik tidak nampak adegan tersebut. Dan jika anda dan pasangan anda ditangkap, anda boleh bebas sebab seks songsang itu bukan diadakan di publik?

Seriously, MiM amat meluat dengan kenyataan orang Islam seperti Anwar Ibrahim yang tidak terdetik untuk menasihatkan orang lain supaya menjauhi aktiviti yang diharamkan oleh agama sendiri. 

Jika Anwar pandai menggunakan hadis dan ayat Al-Quran untuk menyakinkan orang, kenapa isu homoseksual tidak dituruti dengan hadis dan Al-Quran yang mengharamkannya?

Kes ini sangat berat dan tidak boleh ditolak ketepi hanya kerana anda menyokong ideologi politik Anwar Ibrahim. Ianya jauh lebih besar daripada itu. 

Contoh mudah, jika Anwar berceramah di depan anda, anak-anak muda dan keluarga dan berkata 'homoseksual tidak patut dihukum oleh negara' apakah anda bersetuju? SETERUSNYA

4 comments:

Melayu Raya said...

Keja menyorok memang keja dia,apa nak diherankan!!selalu sangat di Indon, kita cadangkan dia masuk pilihanraya Indonesia la mana tau dapat jadi presiden atau paling kurang gabenor wilayah kot!!

meUher said...

ANUwa dah diturunkan bala ALLAH, berpenyakit otak biul. Dlm perkataan lain dia dah jadi GILA. Setiap yg keluar dari mulut dia adalah bala Allah ke jln NERAKA!!!!

SSSyyyyyy said...

Dia mmg nak kerja-kerja sodok mai (sodomy) tu,.. sebb tu dia kata negara tak perlu hukum pelaku sodok mai asalkan tak sodok depan org ramai,.. sebab dia salah seorang penyodoknya,..

Anonymous said...

kalo betol la mende ni, die x layak pakai baju melayu sebab memalukan bangsa Melayu...n die x layak pakai songkok sebab memalukan agama Islam...n die x layak jadi warganegara sebab memalukan Malaysia!!!!!Malaysia akan aman damai selama-lamanya kalo mereka di bawah ni x wujud:
anwar
karpal
lim guan eng
teresa kok
nik aziz
hadi awang
ambiga..
siape sokong?

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.