Wednesday, February 1, 2012

 
Akhirnya, setelah beberapa hari isu Anwar Ibrahim menyatakan sokongan 'keselamatan negara Israel', The Wall Street Journal bertindak mengeluarkan satu lagi artikel terbaru untuk 'menerangkan' perkara yang sebenarnya tentang temuramah tersebut!

Tetapi malangnya, akhbar antarabangsa yang dimiliki oleh News Corp dan Rupert Murdoch itu mengambil jalan dengan memutarbelit dan terdapat unsur pembohongan di dalam artikel terbaru mereka!


Kenapa MiM katakan terdapat unsur 'pembohongan'? Anda baca artikel ini dulu Klik Sini

Mari kita baca kembali perenggan artikel pertama yang menyebabkan Anwar Ibrahim gelisah dan dikritik hebat oleh rakan dan lawan politik :


Kita bandingkan artikel di atas dengan artikel terbaru WSJ. Sila baca di bawah :

Jika dibandingkan kedua-dua artikel itu, ternyata WSJ telah menambah ayat 'while at the same time backing the 'legitimate rights of the Palestinians' sebelum perkataan 'he stopped short of saying...'!


Tindakan WSJ menokok tambah ayat menimbulkan beberapa persoalan baru,

1. Apakah akhbar antarabangsa itu yang bersalah?

2. Kenapa mereka tidak menyatakan kekesalan mereka menulis artikel yang menimbulkan pelbagai persepsi di negara ini?

3. Apakah Anwar Ibrahim atau pun proksi beliau telah menghubungi WSJ untuk menulis satu lagi artikel untuk meredakan kecaman terhadap diri beliau?

Dan jangan kita lupa kepada perkara asas di dalam isu panas ini iaitu tindakan Anwar Ibrahim yang seolah-olah memprioritikan pihak yang menindas iaitu Israel! seterusnya..
 

7 comments:

Anonymous said...

fitnah tu bro

TokMisaiGondrong said...

fitnah UMNO... irama biasa dari manusia anugerah

Anonymous said...

Manusia anugerah syaitan. Anwar ibrahi

Anonymous said...

Rabbi Sheikh Hj Anweristein Abraham alKunyit...kubur lu esok akan banjir dgn air kencing hancing

Laknantullah abad ke 21

Anonymous said...

nampak.. berita bleh tukar tukar.. pusing 360 darjah nampak... lari dari cerita asal.. wartawan tu tak paham bahasa english anwar yg high end tu kot.. mcm anwar kata pemuda pas tak paham bahasa english.. kah kah kah kah...


Aryan Brotherhood

Anonymous said...

ARTIKEL AWAL : SOKONG ISRAEL.
ARTIKEL YANG DITOKOKTAMBAH : PUN SOKONG ISRAEL JUGAK. DAH TOKOKTAMBAH PUN TETAP JUGA ISINYA MENYOKONG ISRAEL.
KENYATAAN DARI DIA DAN KAUM KERABAT : FITNAH DAN PUTAR BELIT PARTI LAWAN AKA UMNO??
NAMPAK TAK MUNAFIKNYA DEPA SEMUA TU???

Anonymous said...

standard nak cover anwar, tapi kalau dah bangkai camner nak cover, tetap busuk jgak...

amacam plak ni jadi fitnah dari UMNO plak? dah Wall Street Journal Asia yang buat dan mulut anwar ibrahim yang sebut! jangan sengal sangat, rakaman video pon ada!

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.