HADI BENGANG BILA HAKNYA SEBAGAI PRESIDEN PAS DINAFIKAN OLEH ANWAR DENGAN MENGARAH SALAHUDIN AYUB BERTANDING DI JOHOR??


Sememangnya pengaruh Anwar sudah berkuasa didalam PAS sehinggakan hak Hadi Awang sebagai Presiden PAS kadang kala dinafikan hanya untuk menjaga kepentingan Anwar...Lama mana ahli PAS harus biarkan perkara ini berlaku?

Sultan Salahuddin al-Ayyubi adalah antara pejuang ternama Islam; berjaya menentang ‘Crusaders’, menang di Perang Hittin dan kemudiannya mempertahan Palestin. Pencapaian luar biasa bagi seorang pejuang Islam. Memang menjadi idola dan tarikan buat semua pejuang Islam.

Khabar angin yang mengatakan Salahuddin Ayub (PAS) akan menjadi pahlawan yang membuka Johor kepada Pakatan Rakyat ini bukan perkara baru. Antara pemimpin PAS paling awal yang mahukan Salahuddin berada di Johor adalah Nik Aziz. Ramai yang tidak maklum, bahawa peminangan Salahuddin untuk bertanding di Johor bukan idea asal PAS. Ianya idea PKR. Idea asal menggunakan Salahuddin adalah cadangan Biro Politik PKR.

Kita semua tahu bahawa Biro Politik PKR lebih berkuasa daripada mana-mana biro dalam PAS. Memang benar, keluaran Harakah terbaru mengatakan bahawa Anwar TIDAK PERNAH mengawal tindakan PAS – tapi ini semua kerja damage control. Kita semua orang media. Tak payah nak goreng.

Anwar mahukan Salahuddin di Johor kerana idea meletakkan Chua Jui Meng sebagai MB adalah idea gila yang akan hanya mendatangkan murka Sultan. Anwar tahu, dia tidak akan berjaya squeeze nama Chua sebagai MB sejak awal.

Sayangnya PKR tidak punya nama besar (kalangan orang Melayu) di Johor. Tak ada. Anwar perlukan sokongan PAS. Salahuddin adalah antara nama paling awal yang dicadangkan oleh Anwar.

Secara diam-diam, Anwar juga sudah meminta restu Nik Aziz bagi melaksanakan perkara ini. Inilah yang menyebabkan TG Haji Hadi amat kecewa. Jawatan sebagai Presiden PAS sudah tidak dihormati oleh Anwar. Main bulldoze sahaja.

Anwar yakin Salahuddin boleh MENANG dengan baik di Sembrong. Apatah lagi apabila Menteri yang sepatutnya mempertahankan kerusi – sibuk meminta dia diselamatkan daripada kerusi yang pasti hangat itu.

Nampak sangat, Salahuddin memang mempunyai aura untuk menawan Johor sehingga anak bangsawan pun menggelabah ketakutan dan mula mencari kerusi orang di Kota Tinggi dan kawasan lain.

Kita kena faham, Salahuddin bukan senjata PAS. Salahuddin adalah senjata ‘Anwar’ yang ditanam di dalam PAS. Amat menarik suasana ini. GELAGAT ANWAR
HADI BENGANG BILA HAKNYA SEBAGAI PRESIDEN PAS DINAFIKAN OLEH ANWAR DENGAN MENGARAH SALAHUDIN AYUB BERTANDING DI JOHOR?? HADI BENGANG BILA HAKNYA SEBAGAI PRESIDEN PAS DINAFIKAN OLEH ANWAR DENGAN MENGARAH SALAHUDIN AYUB BERTANDING DI JOHOR?? Reviewed by Empayar Pemuda on 2:30 PM Rating: 5

1 comment:

  1. sebenarnya cerita-cerita nak melantik salehuddin ayub menjadi MB hanya ayat retorik sahaja mengelabui mata penyokong2 sahaja ..hakikatnya sebenarnya ialah untuk 'menendang keluar " salehuddin dari bertanding di kelantan kerana salehuddin bukan orang pro Anwar Ibrahim! mana mungkin Pakatan boleh menawan Johor...mana mungkin..senario di johor sekarang , impina pakatan itu ibarat bermimpi di siang hari ..

    ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.