Wednesday, February 1, 2012

Bagi angpow pada peniaga daging babi dikatakan "parti celik budaya". Awatlah bangang sangat pemimpin PAS ni..punyalah nak ambil hati kaum cina untuk mengundi mereka sehingga sanggup menjatuhkan maruah mereka sebagai orang Islam dengan melakukan pekara yang bodoh..

Masa hari Raya hari tu ada tak yb yb DAP atau PKR menyibukkan diri mereka masuk pasar dan tempat perniagaan orang Melayu bagi duit raya?? EP tak dengar pun pulak cerita tu..habis tu apasal yang yb yb PAS kalut nak dapat pujuan dan peniktirafan orang cina??

Bila orang cakap PAS parti tunggangan DAP marah..tapi segala perbuatan dan keputusan yang dibuat oleh PAS semuanya menunjukkan kearah itu..Apa saja perkara yang hendak dibuat oleh PAS perlu mendapat restu DAP walaupun ianya untuk orang Islam sendiri....

Cuba baca petikan dari Malaysiakini...


Beberapa gambar merakamkan pemimpin PAS termasuk di kalangan akar umbi 'celik budaya' khususnya yang membabitkan masyarakat Cina. Antaranya, memaparkan gambar seorang pemimpin akar umbi PAS dari Mersing, Johor memberi angpau kepada penjual daging babi telah mendapat sambutan hangat.



Turut mendapat pujian adalah gambar exco kerajaan negeri Selangor Iskandar Abdul Samad mengagihkan angpau di hadapan sebuah gerai menjual daging babi dan tarian "singa hijau" yang diadakan sempena rumah terbuka Tahun Baru Cina anjuran PAS Perlis.

11 comments:

Anonymous said...

bodohnya pas.sanggup jilat dap untuk undi cina

Anonymous said...

Jangan bwk balik Daging babi sudaa.. Hahhaha..

Varto Loc0s...

Anonymous said...

Melayu yg bermasaalah. lain kali klu dah memerentah bleh bukak kandang Babi belakang umah dy.

Raya Qurban Kambing Pendek said...

Sapa punya raya ni???

Cina yg patut bagi Angpau kat Surau..


Mazhab Nik Najis ???

Anonymous said...

Diorg ni apa pun bolih bro..!!!

Anonymous said...

Puak puak DAP gelak berguling guling sebab dapat BODOH kan puak PAS. "Lu angkat ini ang pau,lu bagi sama tokey babi". DAP rela supply angpau sebab nak bodohkan PAS

Anonymous said...

takkan bg angpow ja kot? tak bawak balik sikit bekal ka daging tu kat rumah? goreng pun sodap.. bahalol punya org.. punya mau undi sampai tempat org juai babi pun pi masuk bg angpow..


Aryan Brotherhood

Khatib Koyan said...

Tok Guru kata tak apa. PAS dalam keadaan Darurat.

kgfpjun said...

politik punya pasal bau babi pun tak mengapa

Mariah C said...

Dulu, kalau artis atau orang biasa bergambar dengang anjing atau babi je, confirm gempar satu negara. Walhal apa lah besar sangat pengaruh artis atau orang awam berbanding dengan pemimpin rakyat. Memang double standard masyarakat dalam menghukum

Anonymous said...

ini tidap pernah dilakukan oleh UMNO.
PAS dah anggap babi dan kerbau atau lembu itu sama je mcm pluralisme hahaha... PAS dah confuse sama ada babi masih lagi haram atau tidak kot hahahahahahahahah........ aduhai parti islam PAS !!!!!!

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.