Thursday, February 2, 2012



 
Majlis Makan Malam Tahun Baru Cina Peringkat Negeri Selangor pada malam Thaipusam! Sah menunjukkan DAP tidak menghormati penganut Hindu yang akan menunaikan nazar!!Ini bukan kali pertama mereka bersikap biaDAP!!

Suka atau tidak inilah realiti yang 'sukar dihadam' yang patut diterima bukan sahaja rakyat, tetapi juga ahli Pakatan pembangkang sendiri! Hipokrisi dan 'double standard' bukan lagi sesuatu yang asing kepada Pakatan Haram..kenapa saya katakan begitu?


YIM pasti para pembaca tahu apa yang berlaku beberapa bulan lepas apabila YB Kula dan konco-konco tak bergigi beliau menyuarakan ketidakpuasan untuk bersidang pada 25 Oktober 2011 ,iaitu sehari sebelum Hari Deepavali, salah satu perayaan besar bagi penganut agama Hindu.

Beberapa hari selepas itu, Perdana Menteri sendiri membuat permohonan agar persidang ini ditunda.


Jadi persoalannya, adakah Pakatan Pembangkang memang benar mengambil berat sentimen ini atau ianya sandiwara politik semata-mata? Mari kita lihat penjelasan YIM seterusnya..

Jika benar Pakatan Pembangkang hirau akan sentimen kaum India, kenapa adakan Konvensyen PR sehari sebelum Hari Ponggal (juga sambutan penganut Hindu) ?Kemana perginya hero-hero India dalam Pakatan ? Kenapa tidak berani mengutarakan isu ini? Takut? Jangan jadi pemimpin!! SETERUSNYA..



2 comments:

Anonymous said...

saya tahu ramai pembaca dari kaum India dalan blog ini , saya tahu mereka juga rajin membuka blog2 pro kerajaan ,

saya nak bagitahu pada kaum India , berhentilah menyokong pakatan , selama ini anda telah dipergunakan, ditipu , dihasut, diperdayakan dengan pelabagai cara, janji dan umpan,

setelah segala sokongan kaum india berikan , apa balasan dari PR ? kaum India dipinggirkan, dipersendakan, dihina, disisihkan ! satu benda pun tak ada diberikan atas sokongan kaum india!

hanya apabila ada demo, ada ceramah , ada rahsia tersirat oleh pemimpin pakatan, barulah kaum India dipanggil , digunakan , dirayu dengan segala janji2 manis ! kaum india pun percaya ..angguk, buat apa saja disuruh!

habis manis sepah dibuang!

kaum India kena fikir dan renung, selama ini hanya kerajaan yang banyak membantu kaum India, kalau selama ini kaum India benci kerajaan kerana faktor SAMMY VELLU , kini sammy sudah OUT, tiada sammmy lagi !

PRU akan datang , kaum India kena sokong kerajaan , ajar PR yang kurang ajar itu ! buktikan kaum india bukan bangsa rendahan dan bangsat, buktikan kaum india ada maruah dan harga diri , jgn biarkan kaum india terus dihina, dipersenda, disisihkan oleh PR!

PR hanya pandang kaum cina , hanya pentingkan bangsa cina, bangsa India ??

pastikan PRU akan datang , bangsa India mesti undi kerajaan ! ajar sama itu PR yg kurang ajar!!!

Anonymous said...

Apalagi.. Panggil la HINDRAF mai tlg.. Nasik telah menjadi bubur.. Undi la depa lagi.. Depa ni semua pandai berjanji bulan dan bintang.. tak percaya kita tgk apa jadi kat kampung buah pala di penang dan kampung batu 5 di selangor.. sebelum PRU12 janji macam macam.. lepas tu apa sudah jadi?

Aryan Brotherhood

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.