GEMPAR : KENYATAAN ANWAR INI SANGAT MEMALUKAN DAN TIDAK DIDUGA..??Kenyataan di atas sungguh mengejutkan, begitu juga dengan isu Anwar menyokong leselamatan negara Israel.Tetapi apabila MiM teliti kembali tulisan di dalam Tempo itu, terdapat satu lagi kenyataan Anwar Ibrahim yang bakal mendatangkan kontroversi terbaru, lebih-lebih lagi ianya melibatkan kaum Melayu di Malaysia!

MiM telah berulang-kali membaca entri di bawah, mungkin MiM tersilap atau tak nampak but correct me if i'm wrong.

Anda baca dulu kenyataan di bawah :
Anda baca sekali lagi di bawah :


Ada 4 perkara penting di dalam artikel di atas,


1. Soalannya tentang kebebasan beragama kerana kaum Melayu di Malaysia 'harus' orang Islam.2. Seperti sekarang, automatically, orang Melayu itu beragama Islam. Melayu itu Islam kerana termaktub di dalam konstitusi dan perlembagaan negara Malaysia.3. Soalan seterusnya ialah kenapakah Anwar Ibrahim tidak berbuat sesuatu terhadap konstitusi yang tidak selaras dengan hak asasi tersebut?4. Jika kita baca dan rujuk kepada turutan artikal tersebut, konstitusi itu termasuklah Melayu 'harus' Islam dan hak asasi yang dimaksudkan ialah kebebasan beragama.Daripada 4 perkara di atas, timbul persoalan,1. Apakah Anwar Ibrahim setuju untuk meminda sebarang konstitusi negara kononnya demi hak asasi kebebasan beragama?2. Apakah selepas ini keturunan Melayu tidak 'harus' lagi beragama Islam kerana bebas beragama demi hak asasi?3. Apakah maksud 'tafsirnya sudah keterlaluan' seperti yang dinyatakan oleh Anwar? Apakah yang dimaksudkan ialah identiti Melayu, kebebasan beragama, hak asasi atau konstitusi negara itu sendiri?Realitinya, tidak ada 'yang keterlaluan' mengatakan bahwa Melayu itu beragama Islam. Begitu juga dengan konstitusi negara yang dipertahankan oleh setiap rakyat Malaysia!Yang selalu mendatangkan tafsiran yang keterlaluan ialah kebebasan beragama dan hak asasi, lebih-lebih lagi kedua-dua perkara ini selalu dipolitikkan oleh pihak-pihak tertentu termasuk Anwar Ibrahim sendiri!Maka timbul isu sokongan secara terbuka kepada Lesbian, Gay, Bisexual dan Transgender (LGBT) yang sebelum ini begitu janggal kepada umat Islam dan rakyat di Malaysia. Semuanya itu kononnya di atas nama hak asasi. Sehinggakan Hamza Kashgari, warga Arab Saudi yang menghina Rasulullah saw pun dijadikan platform atas nama hak asasi!Mungkin selepas ini, Salman Rushdie pun akan datang ke Malaysia kerana ada malaun yang mahu membela beliau!!Ironinya, Anwar Ibrahim mengaku bahawa parti UMNO sahaja yang protect atau melindungi umat bukan PAS atau PKR atau beliau sendiri!Nampaknya, Anwar Ibrahim, Ketua Pembangkang semakin ligat terlajak kata!


Sumber : DrMiM
GEMPAR : KENYATAAN ANWAR INI SANGAT MEMALUKAN DAN TIDAK DIDUGA..?? GEMPAR : KENYATAAN ANWAR INI SANGAT MEMALUKAN DAN TIDAK DIDUGA..?? Reviewed by Empayar Pemuda on 8:24 PM Rating: 5

1 comment:

  1. ni org PKR dan PAS tak baca..kalau bacapun mesti dia org kata UMNO buat fitnah jer..

    ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.