Sunday, January 22, 2012



Chegubard menuduh 'Geng-geng UMNO' yang bertindak mengganggu ceramah ABU di Jalan Kebun, Shah Alam malam tadi. Menurutnya serangan tersebut cuma ditujukan kepada kaum India dan bersifat rasis! Benarkah kejadian ini rasis atau Chegubard yang cuba menyuntik elemen rasis melalui andaiannya??

Persoalan yang harus dijawab oleh Chegubard... apa buktinya 'Geng-geng Umno' yang melakukan kekacauan tersebut?? Ada mereka bawa bendera atau pakai baju UMNO ke?? Gua harap pihak UMNO akan saman Chegubard kerana membuat tuduhan melulu!

Cuba perhatikan jumlah kerusi yang lebih banyak dari penonton yang datang mendengar ceramah walaupun majlis sudah bermula (Mat Sabu pun sudah berada di atas pentas)... Benarkah ini kekacauan yang tidak diduga atau PLAN B1 yang dirancang oleh Chegubard sendiri - operasi menebus malu sekiranya tidak cukup ramai penonton yang hadir??

Atau PLAN B2 untuk menarik lebih ramai orang datang menghadiri ceramah anjuran SAMM tersebut dengan 'mempromosikan' tentang kekecohan melalui facebook & twitter??


Yang lawaknya Bob Lokman pun turut join sekaki suruh orang datang meramaikan lagi ceramah yang turut dihadiri oleh idolanya, Mat Sabu... Huahahaa!!

4 comments:

Anonymous said...

BODOH PUNYA PEMBANGKANG.MEREKA TAK SEDAR LAGI TU MAKIN RAMAI BENCIKAN MEREKA SKRG.

Anonymous said...

taktik tak jadi ka tu? bodoh punya org...



Aryan Brotherhood

Jabolga said...

sudah2lah zaman pak lah benda2 begini dibiarkan. harap KDN akan lebih proaktif dan kekang perkara2 seperti ini. dari kata2 chegu BAD tu pun dah jelas cuba melagakan org melayu dan india. Sumbat aje SIAL gemuk ni ke lokap.

pok ngah nik ajis said...

Alahai BOB. ?walaupun hang cucu Tok kenali. . Tapi ilmu hang tak banyak mana. . .kalau hang nak cakap pasal rasis kaum. .Ko pi selak buku lama peristiwa kampung medan PJ. . Waktu tu melayu dgn india gaduh. . . .

Kerana parti politik yg bangkrup idealism membuat angkara peristiwa tu lebih sensasi. .Kalau bukan team PR yg tokok tambah takkan keling bergaduh dgn melayu . .

Masa tu hang ada mana. .?? Yg aku tahu hang dok tengah cari job,sbb masa tu ekonomi hang kureng. . ,

kalau hang ulamak . . Bagi tau hang jurusan apa. ? Ilmu wahyu. .??usulludin. . ?? Atau hang takat guru berzanji dgn marhaban kot. . ?

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.