Sunday, January 22, 2012

Tengok macam mana pemikiran puak-puak pembangkang...Apa aja yang menyebelahi mereka semuanya baik dan apa yang yang tidak memberi kelebihan pada mereka, semuanya salah kerajaan bertujuan nak menghalang Anwar jadi Perdana Menteri.

Surendran ni seorang peguam atau tidak? Buat kenyataan macam orang .... Bukan ke sudah tertakluk dalam perlembagaan selepas keputusan kes di Mahkamah Tinggi diumumkan, tertuduh atau penuduh yang didapati bersalah mempunyai hak untuk mengemukakan rayuan..jadi apa masalahnya si Saiful nak kemukakan rayuan bagi membela nasibnya.. Disini kita bukan bercakap nasib Anwar seorang saja hanya kerana dia ketua pembangkang tetapi kita juga perlu mempertimbangkan nasib si Saiful sebagai rakyat Malaysia yang mempunyai hak.

Sebelum ini pun Anwar pernah berkata dia tidak mempunyai apa apa masalah jika Saiful hendak mengemukakan rayuan kerana perkara itu sudah diperuntukkan dalam perlembagaan negra..Jadi apa yang nak kecoh sangat pasal peguam negara benarkan rayuan Saiful..

Tindakan Jabatan Peguam Negara membuat rayuan terhadap pembebasan Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada pertuduhan kes liwatnya bertujuan memenjara tokoh pembangkang itu, kata PKR dan Aliran.

"Motif rayuan itu adalah untuk memenjarakan Anwar dan menghalang Pakatan Rakyat daripada menguasai kuasa kerajaan persekutuan pada pilihan raya umum akan datang," kata naib presiden PKR N Surendran.

Beliau juga mendakwa rayuan itu menunjukkan slogan pembaharuan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak hanyalah sekadar janji-janji penuh kemunafikan dan penipuan.

Mengulas pembebasan Anwar awal bulan ini, Najib dalam satu wawancara dengan harian perniagaan berpengaruh Wall Street Journal pernah mengatakan keputusan itu bolehkan memberikan tanggapan umum bahawa sistem kehakiman kita tidak dipengaruhi kerajaan.

7 comments:

Anonymous said...

Peguam tahap longkang.

Anonymous said...

otak belacan....busuknye nak dibagi kat org lain aje...anwar kebal sangat ke...

Anonymous said...

ko hidup pun pasal nuar naik turun court, masukkkkkkkk ..........

Cikgu Rokiah said...

Bukan penjilat laaaa...peng'hisap' atau pengolom laaaaa......dorang semua gram ngan kote nuar tu....tak ramai yg dapat....

Nok said...

biasalah bro nanti kuar komen mahkamah kanggaroo pulak ..dulu masa bebas kata mahkamah adil...untuk semua ...ini mesti kata umno terlibat pulak...kita boleh jangka punya apa puak2 ni nak cakap...walhal anuar pun dah cakap dlm paper itu hak mutlak syaiful...tiba2 lawyer haprak kata najib memang nak kan anuar masuk penjara.....memang haprak betui depa ni....nak spin aje tak habis2.....ini belum fatwa nik aziz lagi....

worldLORD said...

Dia takut kalau nuar dipenjarakan terputus pula "hubungan "belakang.....

Anonymous said...

ini peguam bangsat...undang2 dengan politik pun tak reti bezakan ke?

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.