Tuesday, January 31, 2012


Akhirnya, empunya badan yang dihina dihalau dan dibinatangkan oleh regim Israel telah bersuara! Duta Paestin sendiri kecewa, terkejut dengan kenyataan Anwar Ibrahim di dalam The Wall Street Journal!


KUALA LUMPUR 30 Jan. - Duta Palestin ke Malaysia, Abdelaziz Abughoush menyifatkan sebagai “pelik dan ganjil” kenyataan Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam temubual dengan Wall Street Journal bahawa beliau menyokong penuh usaha melindungi keselamatan Israel.


"Kami terkejut dan terperanjat dengan kenyataan pelik itu bahawa beliau menyokong keselamatan Israel,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.


Tun Mahathir penyokong kuat aspirasi Yaseer Arafat, pemimpin Palestin


Abughoush berkata, oleh kerana Palestin menjadi isu utama bagi semua umat Islam, dan Malaysia pula menjadi pendokong utama sokongan terhadap perjuangan rakyat Palestin, maka adalah pelik dan ganjil apabila seorang pemimpin beragama Islam dari negara ini membuat kenyataan demikian.


"Kami tak tahu siapa sebenarnya yang memerlukan perlindungan keselamatan kerana hakikatnya Israel memiliki lebih 200 jenis senjata nuklear serta angkatan tentera yang dilengkapi senjata canggih.


"Kami tidak pasti adakah jaminan keselamatan perlu diberi kepada penakluk atau rakyat Palestin yang ditakluki, yang ditindas saban hari serta berdepan dengan tindakan yang bercanggah dengan undang-undang dan perbuatan tidak berperikemanusiaan oleh kumpulan penakluk, yang mencabuli undang-undang kemanusiaan dan antarabangsa serta tidak menghiraukan usaha masyarakat antarabangsa untuk mewujudkan keamanan dan kestabilan di Timur Tengah,” katanya. — BERNAMA
Video di bawah mungkin boleh menunjukkan pihak mana yang sebenarnya memerlukan perlindungan keselamatan, the mighty Israel atau rakyat Palestin yang ditindas dengan terang-terangan.

Video : who really needs the protection? The mighty Israel?



Video : Tangisan anak Palestin berumur 5 apabila celaka Israel menangkap bapanya!






Kepada Anwar Ibrahim, perhatikanlah wajah-wajah rakyat Palestin terutamanya anak kecil yang tidak bersalah, ditindas oleh the mighty Israel!

Apakah anda sudah buta hati tidak mahu lagi mengutamakan yang ditindas?

Kita tentu amat kecewa dan sangat sedih!


Video : The oppression by the Israel to the Palestinian.

13 comments:

Anonymous said...

aduh tersentuh sungguh ..

kadang kadang sibuk dengan kerenah barua barua pembangkang, kita terlupa dengan nasib saudara kita di Pelastine dan Somalia ..

cilaka sungguh anu war al juburi .. semoga Allah segera menghentikan kerusakan yang dibawanya !!!

Anonymous said...

Lahanat nuar!!

hanizam said...

aku tak sanggup tengok video macam ni...sadis..sedih..

bersyukur dapat hidup dalam negara kita...

Anonymous said...

ade ke giler ngko , nuar ..???

Anonymous said...

Dalam konflik Palestine/Israel Laknatullah cukup2 jelas siapa sebenarnya yang patut diberikan jaminan keselamatan..dalam video diatas kalau ditunjukkan pada budak 5thn,aku tersangat yakin yang budak 5thn dapat memberikan jawapan yang lebih bijak drpd kenyataan bodoh yang keluar dari mulut si Anu..

Anonymous said...

puki mak hg anuar

MegaBidaman said...

bro, mohon link exchange, already put ur blog link in my list

hangkedee said...

semoga Tuhan Maha Besar melaknatkan kamu Anu...ar.Amin

Anonymous said...

aku tak tahu nak kata apa , melihat video ni aku sanggat-sanggat terasa , aku sedih , marah , geram , benci ..kecewa , aku tak mampu menahan air mata dari keluar !!

semoga laknat atas anwar , laknat pada siapa yang sokong israel !

cuba bayangkan anak kecil itu anak kita ! bagaimana rasanya ?
bayangkan yang terbujur itu abang kita , bayangkan yang kena tangkap kena pukul itu bapa kita , bayangkan isteri kita kena cabul kehormatanya depan mata kita !

suka ? senyum ? masih nak sokong pertahan israel ??

Anonymous said...

Nak wat camne..
Inilah pemimpin yang dibanggakan oleh puak PR..
Apa yg dia buat semuanya bagus dan betul..

Apa yg kerajaan buat semuanya salah..
Tapi bagi RM500 dia org sapu jgak..

zul waterproofing@specialist in waterproofing construction said...

air mata aku mengalir masa tgk vedeo palestine girl vs israel soldier......sampai hati hang...........................

Anonymous said...

MEMANG ANWAR IBRAHIM, SANAK KELUARGA DAN KRONINYA TELAH HILANG 'HUMANITY' DAN PEGANGAN AGAMA MEREKA, SANGGUP BERKIBLATKAN PUAK ZIONIST DEMI WANG RINGGIT! JAHANAM...

THE PALESTINIANS BLOOD ON YOU ANWAR!

HANYA PAKATAN RAKYAT YANG TEGA MENGANGUNGKAN MANUSIA SESUMPAH YANG TIADA MARUAH INI!

shakieshawn said...

Ya Allah.. lindungilah kanak2 yang tak bersalah yamg masih mentah ni... Turunkan lah bala mu keatas syaitan bertopeng manusia Israel dan semua penyokong2 nye...

Naikkanlah semangat & darjat semua Umat Islam sedunia .. Engkau Maha Esa,, Maha Pelindung, Maha Penentu segala segalanya.. Amin..

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.