Thursday, January 12, 2012


Video youtube lagu tahun baru Cina 2012 Namewee dikatakan menghina polis negara Malaysia. Video klip terbarunya yang diupload ke Youtube bertajuk Supermarket yang memuatkan lagu sempena Tahun Baru Cina ternyata agak melampau terutama kepada pihak polis. 

Dalam klip berkenaan, daripada empat watak yang ada, salah seorang memakai baju uniform yang seakan-akan uniform polis dengan lidah yang terjelir sepanjang klip selama 2 minit 15 saat itu berlangsung. Lidah yang terjelir itu sangat jelas memperlihatkan lelaki itu umpama seekor anjing. Dan penyanyi pula cuba memberikan ang pau yang dipertontonkan pada awalnya diisi dengan wang kertas.

6 comments:

Anonymous said...

Budak Babi nih mmg sial la..
dia Ingat semua Polis malaysia nih Makan Rasuah ka.. Haram jadah punya budak.. Ini la didikan DAP kepada PKR dan PAS.. maknanya... PAS & PKR ikut saja.. macam Hanjing..

Varto Loc0s...

Anonymous said...

dan 1 lagi...dah taw dia nie mmg cm nie,kerajaan bleh lagi bg peluang untuk dia wat film plak tuhh...tah hape2...smpai bila2 pon,cina cm nie aku benci...

Anonymous said...

hampas dapig pkr punya budak ...buang kerakyatan je budak tak guna ini

.ShazaSulaiman. said...

obviously..he just wanna seek for attention..pathetic =,='

Anonymous said...

lagu cam ki maaaak!!!!

Anonymous said...

ape dia kata? supermaket cau cibai?

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.