HOT : KINI PAS SUDAH MULA MENCETAK JERSI NIK AZIZ...Perkara terakhir yang akan terlintas difikiran penulis ialah Pas tidak dipertanggungjawabkan dalam hal ehwal agama Islam di mana-mana tempat Pakatan harami ini berkuasa.

Pas sudah lebih 60 tahun mempromosikan parti itu sebagai parti Islam, hudud, negara Islam dan terbaru negara kebajikan – sebab Pas baru sedar ia negara Islam tidak ada dalam Al-Quran, macam mana entah boleh terlepas pandang selama 60 tahun.

Itu satu hal, satu hal yang lain, sudah jadi kebiasaan Pas akan menggelar ahlinya sendiri dengan pelbagai gelaran baik-baik seperti ustaz dan ustazah, manakala yang agak tinggi akan diberi gelaran tok guru dan sebagainya.

Semua itu untuk mempromosikan dan mendoktrinkan Pas sebagai parti Islam yang ‘tersohor’ dalam ini negara.

Tapi semuanya berubah kini bila Pas di Selangor diberi tugas jaga hal sukan dan adat resam Melayu (fungsi mirip perjuangan UMNO yang seringkali dituduh rasis ini).

Soal adat resam Melayu ini penulis kurang nak mengulas sebab sudah diulas dengan baik oleh rakan penulis yang lain. Penekanan penulis hari ini ialah pada portfolio sukan yang sebelum itu dipegang Khalid sendiri sebagai Menteri Besar.

Selangor ini negeri penting untuk dijadikan rujukan tentang bentuk kerajaan pakatan harami ini kalau berjaya memerintah Malaysia kelak sebab hanya Selangor sahaja di mana gabungan 3 parti pembangkang ini benar-benar berpakat. 3 negeri yang lain itu dikuasai secara solid oleh Pas dan DAP, kalau ada pun diselitkan Exco PKR, itu hanya wayang untuk rakyat nilai kononnya depa ini berpakat.

Tidak lebih dari itu.

Jadi bila di Selangor Pas diberikan fungsi jaga sukan, apakah jenis penghinaan yang cuba ditonjolkan itu? SETERUSNYA..HOT : KINI PAS SUDAH MULA MENCETAK JERSI NIK AZIZ... HOT : KINI PAS SUDAH MULA MENCETAK JERSI NIK AZIZ... Reviewed by Empayar Pemuda on 10:03 PM Rating: 5

No comments:

Popular

Powered by Blogger.