Friday, January 13, 2012


Agak pelik apabila terdapat 2 jalan cerita melibatkan pemecatan Dr Hasan Ali..Pemecatan secara kontroversi Hasan Ali bukan sahaja menyerlahkan ketidakadilan di dalam PAS kerana hukuman dijatuhkan sebelum Hasan Ali dapat mempertahankan diri beliau, tetapi telah berlaku beberapa pembohongan sama ada ianya berlaku di pihak Hadi Awang atau pun pihak yang mendedahkan pembohongan Hadi Awang..

Sebelum ini Hadi Awang mendakwa bahawa pemecatan Dr Hasan Ali adalah sebulat suara. Tetapi kenyataan Hadi Awang itu telah disangkal oleh beberapa pihak..Antaranya kenyataaan Hadi Awang mengenai pemecatan Hasan Ali bercanggah dengan pendedahan yang dibuat di dalam MalaysiaKini!

Dalam laporan Malaysiakini telah menyebut :-

Menulis dalam blognya, Abu Bakar yang lebih dikenali sebagai "Pen Menulis dalam blognya, Abu Bakar yang lebih dikenali sebagai "Penarik Beca" mendedahkan, majoriti anggota jawatankuasa pusat PAS hanya mahu Hasan digantung antara enam hingga 15 bulan sahaja.

"Penarik Beca" mendedahkan, majoriti anggota jawatankuasa pusat PAS hanya mahu Hasan digantung antara enam hingga 15 bulan sahaja bukannya dipecat setelah mencapai sebulat suara seperti yang dikatakan oleh Hadi Awang.

Adakah keputusan pemecatan Hasan Ali dan bukannya pengantungan yang dibuat oleh Hadi Awang dipengaruhi oleh orang lain seperti Anwar dan DAP setelah Hasan Ali menkritik Anwar dan DAP secara terbuka?


1 comments:

Neilkie69 said...

Pemimpin yang dikatakan memperjuangkan Islam di bumi bertuah ini tetapi bertindak mengikut Lidah Kafir Harbi. Apakah kita masih lagi wajib menurut perjuangan mereka ini? Aku dalam persimpangan setelah membaca buku-buku perjuangan Islam terutama penulisan Hassan Al Bana...

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.