HOT : DAH 10 KALI ADAM ADLI KATA NAK AMBIL TINDAKAN MAHKAMAH KEATAS UPSI..TAPI SAMPAI SEKARANG HABUK PUN TARAK..


Masuk kali ni dah berapa banyak kali tah EP dengar Adam Adli nak ambil tindakan mahkamah keatas UPSI..tapi setakat cakap je la..Yang puak-puak SMM pula dah hantar saman ke pada pihak polis..dulu kata ada bukti polis yang memulakan keganasan? Apa cerita..mana video tu?


Aktivis mahasiswa Adam Adli Abd Halim yang digantung pengajian selama 18 bulan atau tiga semester akan mengambil tindakan undang-undang terhadap Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) untuk mencabar keputusan itu.

Ketika ditemui The Malaysian Insider, Adam Adli, 22, berkata tindakan itu diambil kerana pengurusan UPSI tidak memberi perbicaraan yang adil semasa dipanggil membela diri pada 9 Jan lalu.

Bagaimanapun Adam Adli (gambar) tidak menjelaskan tarikh khusus tindakan mahkamah terhadap universiti akan diambil, menambah perkara itu masih di peringkat perbincangan dengan peguam.

"Saya akan bawa perkara ini ke mahkamah, sekarang masih di peringkat perbincangan dengan peguam...kita sedang meneliti kes ini terlebih dahulu sebelum dibawa ke mahkamah.

"Tapi kita akan failkan dalam masa yang terdekat," katanya.

Adam Adli digantung pengajian atas tuduhan mencemarkan reputasi UPSI.

Penuntut sarjana muda pendidikan dihadapkan ke jawatankuasa tatatertib universiti berkenaan atas dakwaan terbabit dengan perhimpunan menuntut kebebasan akademik pada 17 Disember lalu.

Anak kelahiran Kepala Batas, Pulau Pinang ini menambah akan menghabiskan tempoh penggantungan dengan berkempen menuntut kebebasan akademik di seluruh negara.

"Saya akan teruskan dengan siri jelajah, berkempen sehingga Akta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU) dimansuhkan," katanya.
HOT : DAH 10 KALI ADAM ADLI KATA NAK AMBIL TINDAKAN MAHKAMAH KEATAS UPSI..TAPI SAMPAI SEKARANG HABUK PUN TARAK.. HOT : DAH 10 KALI ADAM ADLI KATA NAK AMBIL TINDAKAN MAHKAMAH KEATAS UPSI..TAPI SAMPAI SEKARANG HABUK PUN TARAK.. Reviewed by Empayar Pemuda on 12:09 PM Rating: 5

6 comments:

 1. contoh anak melayu bodoh

  ReplyDelete
 2. aku pelik la dok bising pasal AUKU ni, kenapa kalau AUKU mansuh yg bodoh boleh cerdik ka, rasanya yg bodoh lagi bodoh la sebab mudah diperalatkan oleh orang politik, ada akal fikir la...

  ReplyDelete
 3. Kepada semua mahasiswa yg bakal nak jadi mahasewel bodoh,AUKU tu patut dikekalkan supaya mahsiswa cerdik tak jadi bodoh seperti sisewel Adam Adli n gengs tuulah----ada pahamm?

  graduan bijak

  ReplyDelete
 4. Contoh gay cun yang sungguh cun.Aku suka!

  ReplyDelete
 5. Adam tu Menyemak KampusJanuary 20, 2012 at 9:49 AM

  Kami tak pernah kisah AUKU ka bukan AUKU ka yang penting belajar. Habis belajar nak AUKU ka Nak Autar ka mesing2 punya hal.

  Adam ni dia belum cukup masak lagi. Maklumlah budak Tiga Suku.

  Buat semak kampus sahaja.

  ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.