HOT : ANWAR SUDAH MENGAMUK PASAL ISU BELA ISRAEL..SAMAN 100 JUTA LAGI??


Dikala semua orang Islam bersimpati dengan rakyat Palestin dan mengecam Israel kerana bertindak zalim keatas rakyat Palestin dan menafikan hak mereka, tiba-tiba datang seorang manusia ANUgerah tuhan yang kononnya didakwa oleh seorang ustaz sesat, pemimpin yang bakal menyatu dunia Arab mengeluarkan kenyataan di WSJ manyatakan bahawa hak orang Israel juga perlu dibela..

Dah la ceroboh, seksa dan bunuh orang-orang Palestin dalam keadaan zalim, itu pun masih nak dibela dan dihormati lagi..Hebat betul manusia anugerah tuhan ini..Tunjuk simpati pada rakyat Palestin tetapi dalam masa yang sama masih nak jaga hati orang Israel supaya sokongan yang diberikan oleh Israel kepadanya tidak terhenti..Inilah pemimpin yang Wan Azizah kata " ANUgerah Tuhan"...

Ketua Pembangkang menegaskan, pendirian Parti Keadilan Rakyat (PKR) adalah tuntas membela hak sesiapa sahaja yang dirampas dan dizalimi dan kenyataannya juga tidak berbeza daripada pendirian dasar luar Malaysia dalam isu Israel-Palestin.

"Iltizam untuk memastikan keadilan buat semua tidak pernah surut, malah pastinya digilap dan diperkukuh," kata beliau dalam kenyataan dikeluarkan lewat petang ini - beberapa jam selepas kenyataan Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Anwar Ibrahim hari ini memberi amaran keras kepada pihak-pihak yang cuba memutar belit kenyataannya berkenaan Israel dalam satu wawancara bersama Wall Street Journal, kelmarin semata-mata mahu menyebar fitnah kononnya beliau "mengkhianati aspirasi rakyat Palestin."

Dalam kenyataannya, Anwar berkata, "saya diwawancara oleh Wall Street Journal pada hari Khamis, antara soalan yang ditanya kepada saya adalah berkaitan dasar luar negara dan isu Palestin."

"Saya tuntas menegaskan bahawa kemahuan dan hak rakyat Palestin mesti dibela dan itu merangkumi hak untuk mendirikan negara sendiri serta tidak terus dizalimi.

"Saya juga mengungkapkan bahawa jika syarat ini dipenuhi maka wajarlah hak rakyat Israel juga dihormati," katanya lagi. SH
 
HOT : ANWAR SUDAH MENGAMUK PASAL ISU BELA ISRAEL..SAMAN 100 JUTA LAGI?? HOT : ANWAR SUDAH MENGAMUK PASAL ISU BELA ISRAEL..SAMAN 100 JUTA LAGI?? Reviewed by Empayar Pemuda on 10:45 PM Rating: 5

2 comments:

  1. samana anwar saman...saman anwar saman..saman anwar ..saman...lu jangankasi chance..saman sama dia olang..saman lagi...hahahaha..DA MA CHAI..TOTO KUDA...

    ReplyDelete
  2. butuh hg anuar.nk saman apa.hg pon pelaq empat sagi anuar oi.tunggu hg mampos baru aman malaysia ni

    ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.