HOT : ANWAR BENGANG ADA ORANG PKR CUBA MENSABOTAJ KEHADIRANNYA..PKR MAKIN TERKUBUR


Kalau pasal poster dan banner pun nak bergaduh..macam mana nak la perintah Malaysia...alamat lingkup lah Malaysia...hahahahha

Kehadiran Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim ke Parlimen Kapar, malam kelmarin dicemari beberapa insiden kekecohan membabitkan dua kumpulan penyokong parti itu dipercayai cubaan mensabotaj pemimpin tertentu dalam PKR Cabang Kapar.

Kekecohan tercetus ekoran rasa tidak puas hati selepas beberapa poster mengalu-alukan kehadiran Anwar oleh ahli PKR Cabang tersebut diturunkan penyokong pemimpin lain beberapa jam sebelum Anwar tiba di lokasi majlis di Dewan Majlis Perbandaran Klang (MPK) Taman Seri Kerayong di sini.

Keadaan itu menyebabkan orang ramai termasuk warga emas yang berjalan mengiringi Anwar ke dalam dewan tersungkur ke lantai hingga mencetuskan suasana tegang.

Walau bagaimana, keadaan tegang itu berjaya dikawal dan kembali tenang selepas anggota Ikatan Relawan Rakyat (Rela) masuk campur mengawal suasana sehinggalah Anwar tampil ke pentas menyampaikan ucapan.

Keadaan tenang itu bagaimana tidak bertahan lama apabila kekecohan kembali tercetus melibatkan dua kumpulan penyokong tersebut ketika Anwar sedang menikmati jamuan ringan di tingkat satu dewan tersebut hingga nyaris berlaku drama tumbuk menumbuk.

Sumber memberitahu Sinar Harian, insiden kecoh itu berlaku rentetan rasa tidak puas hati sebahagian ahli PKR cadang itu apabila dua poster milik Ketua PKR Cabang Kapar, Azizi Ayob dan Ahli Jawatankuasa (AJK) Cabang meraikan kehadiran Anwar diturunkan beberapa jam sebelum majlis bermula.

Sumber sama juga menyebut, program tersebut didakwa meminggirkan peranan ahli lain dalam PKR Cabang itu hingga menyebabkan timbul perasaan tidak puas hati yang berlarutan hingga mencetuskan beberapa insiden kekecohan.

Program ke sekolah dan ceramah perdana sempena pelancaran Sukarelawan Parlimen Kapar dan perasmian Ponggal Vizha anjuran Pusat Khidmat Masyarakat Parlimen Kapar dengan kerjasama Angkatan Muda Keadilan (AMK) Kapar dihadiri hampir 1,000 penyokong.

Keadaan kecoh pulih sepenuhnya 20 minit selepas Anwar meninggalkan majlis tersebut.
HOT : ANWAR BENGANG ADA ORANG PKR CUBA MENSABOTAJ KEHADIRANNYA..PKR MAKIN TERKUBUR HOT : ANWAR BENGANG ADA ORANG PKR CUBA MENSABOTAJ KEHADIRANNYA..PKR MAKIN TERKUBUR Reviewed by Empayar Pemuda on 5:56 PM Rating: 5

1 comment:

  1. PKR sikit lagi merupakan singkatan kpd "Program Kubur Ramai-Ramai".

    Eloklah tu apa yg terjadi, berapa lama PKR tahan nak bayar penyokong buat itu ini, tanpa bayaran tak siapa nak datang. PKR akan mati dgn sendirinya, skrg pun dah macam 'hidup segan mati tak mau'.

    ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.