Thursday, January 12, 2012





Ini baru kita boleh gelar mahasiswa..ada otak, tahu menggunakan otak yang dianugerahkan oleh Allah dan berperangai seperti seorang mahasiswa yang bertamadun...tidak seperti Adam Adli..kononnya nak memperjuangkan kebebasan hak mahasiswa, tapi cara nak membebaskannya mengalahkan binatang yang duduk dalam sangkar di zoo...

Banyak cara dan saluran yang boleh kita gunakan untuk menyampaikan hasrat kita dengan cara yang bertamadun dan berhemah..tambah tambah lagi bila kita bergelar seorang mahasiswa..contohnya macam video yang dibuat oleh Anwar Hadi..walaupun tak perlu bersparing dengan polis, tidur atas jalan dan berlakon nazak nak mampus..namun mesej yang cuba disampaikan jelas, mudah dan yang paling penting tak perlu berperangai macam binatang...

Saksikan dan nilaikan sendiri...dan EP yakin apabila anda melihat video ini, tentunya anda akan bersetuju dengan EP...apa yang dibuat oleh Adam Adli sebenarnya dipengaruhi oleh budaya politik pembangkang yang kuno...demo..demo..demo untuk capai sesuatu..

Bro Anwar Hafi...I Like..

29 comments:

Anonymous said...

ADAM adli & rakan2 seperjuangannya dari menara gading tu sekadar menuntut janji transformasi retorik PM tu saja .... hapus AUKU.... salah satu dari janji2 PM yg tertunggak agar tidak 'tertipu' lagi spt 'pemansuhan ISA', dll ..... mereka remaja insaf prihatin, bukan seperti remaja sampah masyarakat... spt mat rempit, bohsia, mat pit dadah, mat disko, mat lepak, kaki karoke yg hanya hidup berpoya2 saja ....

semua pemuda mana2 parti patut sokong idealisme pro-M ni......... bukan TAMAK HALOBA & DENGKI KHIANAT macam otai2 UMNO/BN yg lucah ...

hanizam said...

tingkatkan dulu CGPA baru bercakap pasal itu ini...belajar pun pinjam @ mak bapak yang tanggung...

gelak besar pelajar kaum lain tengok pelajar melayu macam monyet bila buat demo...

pelajar kaum lain mengambil kesempatan sebaik mungkin bila dapat masuk IPTA..dapat CGPA terbaik, kerja pun baik juga...

pelajar kita ramai jadi tukang petik anggur sebab CGPA cukup makan, bahasa inggeris teruk, macam maner nak dapat kerja bagus??

anon, aku suka ko bagi contoh segala mat kat atas, tapi jangan hina mereka...selama hari ni pun, PAKATAN minta undi dari mat-mat yang ko cakap sampah tu jugak...

pada aku, depa lagi ok dari pelajar yang buat demo, terjerit-jerit seperti kera..tengok muka pun serabut..

Anonymous said...

terbaeekk bro....

nampak kematangan anda... kalau dibandingkan dgn si adam tu mcm budak2 yg diatau terjerit2 tp tong kosong..belajar/duit belanja pun makbapak yg bagi.. tempat belajar dan biasiswa pun kerajaan yg bantu.....

awak antara mahasiswa yg terbaik.... gunakan ilmu yg ada utk kepentingan agama, bangsa dan negara

Anonymous said...

Betul sekarang nak dapat graduan lalki dalam bidang profesional tertentu amat payah sekali. 10 masuk buat training paling kuat ada 1. Macam mana nak dapat CGPA 3.8 -4 kalau siang malam asyik terjerit serupa beruk. Mengundi pun belum pernah lagi perasan pandai.

CopyPaste-TembakJerr!!! said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

mcm bodoh sial

Anonymous said...

Hihi, I terus minat dengan budak ni....

Anonymous said...

How to share this in my facebook?

Anonymous said...

Bagus cara anuar hafi ni...menggunakan technology terkini..x perlu buat demo mcm zaman batu dulu..buang masa dan tenaga jer... kalu nak nama n perhatian pun buat laa cara yg lebih bijak n bertamadun x perlulah nk terpekik terlolong, berpanas berhujan... ikut cara anuar hafi ni wlaupun nmpk kelakar tapi ada message...

Shaari said...

nama dia anwar hadi. dia memang cool!

Anonymous said...

Mahasiswa spesis beruk..otak ada akai tadak

Anonymous said...

maksud den adam adli tu..tadak akai

Anonymous said...

Beza manusia dengan beruk..hehe

Anonymous said...

tak perlu kita memaki hamun,beraksi dengan dengan lagaka yang tak sepatutnya...mcm adli,dia insan terpilih untuk menjadi guru,tapi bersikap sedemikian telah mempamerkan imej yang negatif.sebagai seorang pasca siswazah yang bakal menjadi guru untuk menyebarkan ilmu,seharusnya dia tidak kedeket menggunakan akal yg diberi,terlalu sempit ruang yang di gunakan...

Jaafar Tee said...

Aku pun belajar u jugak. Tahun 80an dan 90an dulu tak der lak terpekik terlolong nak berdemo benda cam ni. Kita pun berdemo gak tapi utk isu lebih spesipik dan khusus...setakat dlm kampus jer untuk pastikan keselesaan belajar, yang penting belajar tu beb. Dapat segulung ijazah dulu baru pikir mende lain. AUKU pun dibuat supaya pelajar dapat beri tumpuan kpd pelajaran. Aku ingat dulu, nasib baik tak kena pelempang ngan bapak aku pasal ponteng kuliah, sekarang ni bebudak ada masa nak berdemo lagi....

Anonymous said...

Spatutny vid gini dperbnykkn..bia yg BEBAL bukak otak..
BRAVO dik..!

Anonymous said...

adam adli dan sekutu nya tu.....bangal...ingat dah masuk U tu dah pandai...tak salah menutut hak..tp yg g masuk kawasan persendirian tu kenapa...kan tu kawasan parti umno, belajar lah kat mana sempadan hak sendiri,hak demokrasi dan hak awam..semua nya nak di langgar,tak payah lah ada peraturan,udang2 dan hukum.semua di baut ada lah hak asasi....tu yg huruhara jadi nya

Anonymous said...

masukkan je adam adli kat zoo...tempat yg paling utk dia...dia suka menjerit2 mcm monyet..memang padan letak kat zoo

Anonymous said...

negara telah melahirkan puluhan ribu mahasiswa sejak zaman Tun M [tahun AUKU ditubuhkan] , mereka berjaya menjadi ahli perniagaan , tokoh korporat , politican , angkasawan dan sebagainya , dengan adanya AUKU atau tanpa AUKU ?

negara luar , melahirkan ribuan saintis , adanya AUKU atau tiada AUKU ?

yang Adam pandai2 kata AUKU menyebabkan kejumudan otak mahasiswa tu jadah apa ? yg Adam gila meroyan demo sana sini , konon kerana AUKU apahal? jangan salahkan AUKU tapi salahkan diri sendiri ..kalau diri tu mmg bebal , ada atau tiada AUKU tetap bebal jugak !

cadangan saya , baiklah kerajaan kekalkan AUKU , lihat Adam sebagai contoh , sedangkan ada AUKU pun mereka berani berontak demo haram siang malam , apakan pula jika tiada AUKU , lagilah mereka mengganas membabi buta atau diperkudakan parti politik !

Anonymous said...

Anwar Hadi nie poyo giler dowh. Serious. Aku knl dia personally.

Anonymous said...

Sdr SDR Empayar Pemuda,
saya mohon izin

Golongan Jen Y yang dianggar kan 7 juta orang ketika ini menjadi rebutan Najib, dan pra 901 menjadi rebutan Anwar juga.
Pasca 901 sudah tentu Adam dan sahabat nya didalam kumpulan mahasiswa akan terus menentang AUKU dan menyokong AKADEMIK FREEDOM sampai tua.
BAGI Adam dan sahabat seangkatan dengan nya, akademik freedom teramat mustahak dan penting bagi mereka
walau pun:

1.Tidak ambil kira dan tak mau tahu bahawa pada 2011 ,338,000 orang telah di daftar dengan kemenSumbManusia untuk mendapat kerja, dan 20 % ,yanni 66,000 orang ber kelulusan ijazah dan diploma.(PENGGANGUR terpelajar).

2.Setiap tahun 400,000 pelajar ambil peperiksaan SPM.

3.Setiap tahun 100,000 belia masuk dan cuba dapat tempat masuk IPTS IPTA.

4.Akhir 6P, bulan oktober 2011, 2,338,000 warga asing PATI meronta ronta TIDAK MAHU pulang ke negara asal mereka ,yaani Indon,Bangla,India,Vietnam,Philiphine,Thailand,Cina,Sri Lanka,Nigeria,GHana,Zimbawe,Cambodia,Pakistan,Iran Iraq,dll, sebab mereka dapat macam macam kemudahan dan 20 billion subsidi kerajaan Malaysia,yang telah mempermudah kan mereka hantar pulang RM6(enam)billion bagi tahun 2011 .

5.Telah di lapurkan dalam media dan di sibut kan dalam masjid dan surau ,pada tahun 2008-2010, Jabatan pendaftaran Negara telah mendaftar 350,000 anak anak luar nikah ? tak rasa apa apa ke Adam ? kalau Melayu Islam terdiri 57% maka 193,000 anak luar nikah melayu islam.......

Adakah Kengkawan Adam pernah ke fikir, kalau tak dapat ijazah SM,(bukan sarjana atau PHD),lepas 5 tahun main main akademik freedom,

Adam,anda nak cari kerja yang mesti ada bilik airkon opis ada awik cun, pangkat mau tinggi, pakai kot tie seluar baju kasut tali pinggang handbeg kulit jenama, beli kat Bukit Bintang Walk dan KLCC(sogo no way),minta gaji 3,000,hisap rokok jenama impot MBORO bukan keretek,minum kopi mesti STARBUCKS.(lifestyle Jen Y), menyumbang kapada keuntungan telcos melalui gajet anda dengan Facebook dan tweet dengan tiada kelulusan kertas sijil dll ???

Adam,tak payah kerja langsung ke , mak bapak bolih support ? Atau mak bapak anda BANGGA dengan anda kerjaya menjadi chmapion akdenkik freedom ?

Kalau orang tua Adam ada connection, hanya berani minta kerja dengan GLC aje.

Dengan company cina, manager akan senyum besar,sebab ada alasan tolak pekerja melayu, sebab depa pakai meritokrasi tau( stail PAP)..

Ini lah akedemik freedom yang Adam dan sahabat dan kawanan memperjuangkan ?

Najib !!!! , anda jangan sebuk nak rebut perhatian dan sokongan 7,000,000 kaum belia dan muda dengan gajet telcos Mr Cool MUFC dan liberal .

Najib !!!! Anda wajib bagi peluang pekerjaan untuk mereka yang mengangur agar dapat capai anggan blue ocean high income glokal global 1M.

Mana ada peruntukkan dalam Bajet untuk subsidi menggangur, untuk 7,000,000 orang,

Najib ,kalau tak mampu, anda hanya Mr Playsafe Neville Chamberlain aja.

Dengan lesen besar 1M
arjuna waspada
changkat lobak

joe labu said...

macam nie baru la betul cara mahasiswa berfikir ... tak ada la macam adam adli dengan geng geng bodo diia tuu... kalau la semua mahasiswa bijak menggunakan akal mesti hebat keputusan nya nanti... tapi macam adam adli tu nanti kalau result teruk mesti dia kata nie konspirasi UPSI tak nak bagi dia lulus.... padahal dia sendiri pun dah tak berapa nak pandai...

Anonymous said...

Anwar Hadi you are damn cool ....RESPECT!

Anonymous said...

cakap pasal kerja tu..org malaysia memilih kerja..semua keje nk snng..klu org malaysia buat banggunan mau singet..sbb xada pegalaman yg luas..mau pi demo je

Anonymous said...

"mereka remaja insaf prihatin, bukan seperti remaja sampah masyarakat" perikan anon JANUARY 12, 2012 8:14 PM

insaf prihatin? kena tendang sebab tak cukup cgpa???insaf prihatin yer mereka ni?

tahun pertama dalam U dah terseksa jiwa batin, mental fizikal???insaf prihatin yer mereka ni???

dapat full sholarship tapi masih gagal sebab cgpa rendah????memang sungguh prihatin....

Anonymous said...

kalo tengok pada muka budak bahlol adam adli tu....for sure masa kecik ade sket down syndrome...pesen muka same...kesin mak bapak dia...mmm..tah ke makbapak kaki bangkang jugak le tu...keje gomen tapi cakap pusing....ptuihh...

musyahir said...

Adam Adli ..tahap budak macam ko ni..ko patut sembah dan junjung diatas kepala ko semua pemimpin2 UMNo tu...ko tu budak berhingus lagi.. otak ko stark ker.? Jangan jadi macam Anwar sudahla..dia bukan tahu malu..orang dok gelak jer tengok telatah dia. Dia tu 'sakit'.Hang patut malu semua orang tengok telatah ko... bila ko tua esok-esok baru ko malu atas apa yg ko buat sekarang... ko nampak sangat macam budak- budak yg belum cukup matang..ko jgn perasan ko ni macam pemimpin.. tak der sapa pun nampak kepimpinan ko.. tengok macam budak 'high' pekena dadah jer...

musyahir said...

Adam Adli! kalau nak tengok bagaimana diri awak pada pandangan mata kami, sila tonton youtube ini- "youtube budak klate malaysian idol" atau
layari laman ini- http://www.youtube.com/watch?v=oa2X7vVGlpI&feature=related

musyahir said...

youtube tu menunjukkan betapa celaru nya pemikiran orang2 seperti kamu...

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.