HOT : KANTOI!! TUN M DIDAPATI BERBOHONG.....??


Datuk Seri Anwar Ibrahim dan budak-budaknya dalam PKR nampak gaya dalam mood 'raya sakan' kerana merasa macam dapat 'hadiah cepumas' balon Tun Dr Mahathir Mohamad.
Semua orang dah tau ini gara-gara Ketua Umum PKR itu dakwa kononnya ada bukti konon bekas Perdana Menteri itu bohong beliau tidak memohon pinjaman Bank Dunia masa krisis kewangan 1999.
Sandaran mereka hanya pada senarai yang tertera di laman web Bank Dunia yang tunjuk bantuan untuk Malaysia antara 18 Jun 1998 hingga 30 Mac 1999.
Laman web itu menyenaraikan empat bantuan dalam sektor pelajaran,ekonomi,teknikal dan sosial untuk Malaysia.
Anwar dalam twitternya pagi Ahad bukan main garang lagi kata ' Nak sumpah apa" merujuk pada cabaran Dr Mahathir beliau bersumpah di masjid jika benar.
Bekas Perdana Menteri minta Anwar tunjuk surat beliau memohon bantuan Bank Dunia bagi membuktikannya.
Anwar yang ditemui wartawan di Pulau Pinang selepas itu macam biasa tunjuk pendirian tidak mahu layan cabaran bersumpah.
Tentu ingatkan beliau tidak ke masjid dalam dakwaan kes liwat Saiful Bukhari Azlan dan videk seks didedahkan oleh trio Datuk T.
Anwar bagi alasan cabaran Dr Mahathir beliau tunjuk surat  adalah satu perangkap.
"Bukti ada, fakta pun ada. Nak cari surat yang dihantar oleh kerajaan, ini hanya helah saja. Mana saya ada simpan fail atau surat itu."Kalau saya bawa keluar nanti kena dakwa atas Akta Rahsia Rasmi  pula. Nanti Tun Dr. Mahathir dakwa saya pula," ujarnya.
Makanya sepanjang Ahad budak-budak PKR bukan main galak tweet sana sini balon Dr Mahathir bohong.
Soalnya sekarang apakah senarai yang tertera dalam laman web Bank Dunia itu bukti sahih Dr Mahathir bohong?
Satu sumber yang rapat dan lama berkhidmat dengan bekas Perdana Menteri itu ketika dihubungi Agendadaily petang Ahad nampak relaks saja ketika ditanya mengenai senarai di laman web Bank Dunia itu. 


Dari cara cakapnya Anwar dan budak-budak PKR mungkin kena tekan brek syok sangat dan mungkin gigit jari nanti.

"Mana  dia surat yang kata Tun minta pinjaman Bank Dunia itu," katanya.
Sumber itu berkata setahu beliau bekas Perdana Menteri itu memang tidak minta bantuan dari Bank Dunia masa krisis kewangan 1999.
"Tun sendiri sudah cakap beliau tidak minta...itulah yang sebenarnya,"katanya.
Kata sumber itu senarai dalam laman web Bank Dunia itu tidak membawa maksud Dr Mahathir memohon.
"Tun sendiri ada kata Bank Dunia desak kita terima bantuan dana tapi kita menolak.
"Apakah separuh atau semua yang disenaraikan dalam laman web Bank Dunia itu diterima.Ataupun Bank Dunia lulus tapi kita menolak...samaada kita terima atau tidak...itu tidak disebut oleh laman web itu,"katanya.
Sumber itu menjelaskan apa yang disenaraikan dalam laman web itu mungkiin diluluskan sendiri oleh pihak Bank Dunia tetapi disitu tidak sebut samaada Malaysia terima atau tidak tawaran itu ataupun siapa yang memohon.
" Siapa tahu Anwar sendiri yang memohon bantuan itu...ini kerana permohonan tidak semesti ikut tarikh ia diluluskan sertamerta ( merujuk kepada empat tersenarai dari 18 Jun 1998 ke 30 Mac 1999 - waktu itu Anwar sudah tidak Menteri Kewangan).
"Biasakan...kalau kita mohon sesuatu pinjaman...ada masanya sampai tiga empat tahun selepas itu baru diluluskan.Inikan melibatkan dana yang beratus juta.
"Pernah kita dengar sesuatu permohonan dilulus dalam masa sehari,seminggu atau sebulan...katakan kalau permohonan dibuat dua tiga tahun sebelum Jun 1998...siapa Menteri Kewangan waktu itu dan siapa yang semua orang tahu cukup cenderung sangat nak ikut cara  IMF masa krisis kewangan.


"Sebab itu seperti Tun kata tunjuk surat yang kata beliau ada minta bantuan dari Bank Dunia.Kalau ada surat itu boleh percayalah,"katanya.

Apapun cukup seronok tengok gelagat Anwar dan budak-budaknya dalam bab kalau merasa KONON ,mereka sudah dapat bukti.
Ambil contoh isu pendedahan video seks oleh Datuk T sudah.Ia disahkan 99.9 persen tulin oleh pakar luar negara pun...mereka masih cuba nak ' bersilat'.
Wajah dalam video itu amat seiras dengan Anwar.
Begitu juga CCTV dua lelaki yang naik turun lif apartmen llokasi rakaman adegan seks.Siapa tak kenal wajah lelaki bersama Datuk Sharzly Eskay Abdullah itu.
Namun mereka cuba ' buat lawak' macam tak faham...dan berlagak seolah-olah tak ada hal.
Anihnya keterangan pakar luar negara yang menyebelahinya misalnya dalam perbicaraan kes liwat...pasukan peguamnya habis-habisan ditekan ia betul dan mesti diterima.
Ewah ewah...yang sahkan video seks 99.9 persen tulin tu bukan pakar luar negara ke ? Agenda Daily
HOT : KANTOI!! TUN M DIDAPATI BERBOHONG.....?? HOT : KANTOI!! TUN M DIDAPATI BERBOHONG.....?? Reviewed by Empayar Pemuda on 9:10 PM Rating: 5

3 comments:

  1. anwar dan pkr suka putar belit cerita

    ReplyDelete
  2. mereka2 ini bukan saja buta mata tetapi BUTA HATI NYA!!!Kita lihat nanti sampai bila mereka menjadi BUTA WARNA ini!!

    ReplyDelete
  3. To Anwar and PKR, you can sell yourself, you can sell all your believer, You can sell all your words and propaganda, you can do whatever you want EXCEPT don't ever try to sell My Country. You was my idol, after you have been too much with IMF issues, your relationship with IMF and personal interest, most of my ages that went to oversea for study, cannot put the faith in you. Too Much. I went outside Malaysia too long, I am back here to see how Malaysian drive Malaysia even better. This world is too much, It is all NOT belong to us, It is belong to Allah. Everybody should be ready, it just matter of time to remain here. Hell is confirmed, Heaven is far away, at least try to examine ourself before comment others. Too much for everybody.

    ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.